top icon
Επικαιρότητα

Αυτή είναι η νέα Aston Martin DBX [+video]

Η βρετανική εταιρεία φέρνει στο πραγματικό κόσμο τη νέα DBX, το πρώτο SUV μοντέλο στην ιστορία της, το οποίο δοκιμάζεται αυτή τη στιγμή στις ε.δ. του Ράλλυ Μ. Βρετανίας πριν την επίσημη πρεμιέρα στις διεθνείς αγορές στα τελευταίο τρίμηνο του 2019.

Η Aston Martin ετοιμάζεται για το επόμενο σημαντικό βήμα στη σύγχρονη ιστορία της ξεκινώντας την εξέλιξη του πρώτου SUV μοντέλου στην ιστορία της σε πραγματικές συνθήκες. Η νέα DBX, όπως τελικά θα ονομάζεται, αναμένεται να αντιταχθεί ως μία σπορτίφ και πολυτελής, συνάμα, πρόταση απέναντι στη Lamborghini Urus, την Bentley Bentayga, τη νέα Rolls Royce Cullinan, αλλά και στο επερχόμενο Sport Utility Vehicle της Ferrari.

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα, η παραγωγή του αυτοκινήτου θα ξεκινήσει στα τέλη του 2019, και συγκεκριμένα μέσα στο τελευταίο τρίμηνό του, στο εργοστάσιο της Aston Martin που έχει την έδρα του στο St Athan της Ουαλίας. Εκεί, θα κατασκευάζεται και η νέα Lagonda, με την οποία θα μοιράζονται το ίδιο δάπεδο. Σε αντίθεση με αυτή, όμως, η νέα DBX δεν θα είναι ηλεκτρική φιλοξενώντας κάτω από το εμπρός καπό της κινητήρες βενζίνης με γερμανική καταγωγή.

Παρ’ ότι δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί από επίσημα χείλη, βέβαιο είναι πως η νέα Aston Martin DBX θα τροφοδοτείται τόσο από τον 4λιτρο V8 κινητήρα τούρμπο της MercedesAMG όσο και από τον μεγαλύτερο σε χωρητικότητα V12 των 5,2 λίτρων. Συν τοις άλλοις, η γερμανική εταιρεία αναμένεται να αποτελέσει τον «τροφοδότη» και για το ηλεκτρικό κύκλωμα της νέας DBX, καθώς και για τις επερχόμενες από το 2021 και μετά υβριδικές εκδοχές του βρετανικού SUV.

Όπως αποκαλύπτουν οι επίσημες φωτογραφίες που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Aston Martin, ο εξωτερικός σχεδιασμός της νέας DBX (σ.σ.: προς το παρόν το εσωτερικό της κατασκευής δεν αποκαλύπτεται) διατηρεί ελάχιστα κοινά στοιχεία σε σχέση με το ομώνυμο πρωτότυπο που είδαμε να αποκαλύπτεται για πρώτη φορά το 2015. Σε σχέση με το 2πορτο αυτό concept, η 5θυρη έκδοση παραγωγής της DBX είναι κάτι παραπάνω από εμφανές ότι θα υιοθετεί πιο συμβατικές γραμμές που παραπέμπουν – τηρουμένων των αναλογιών – στα σπορ μοντέλα της μάρκας.

Σύμφωνα με τη βρετανική εταιρεία, οι δοκιμές εξέλιξης του αυτοκινήτου έχουν ήδη ξεκινήσει, ενώ μέσα στους προσεχείς μήνες επιπλέον αντίτυπα του θα «ταξιδέψουν» στον παγωμένο Αρκτικό Κύκλο, στις ερήμους της Μέσης Ανατολής καθώς και στις autobahn της Γερμανίας, συμπεριλαμβανομένης και της πίστας-ειδικής διαδρομής του «μεγάλου» Nurburgring. Ωστόσο, όπως επισημαίνουν οι δημιουργοί του αυτοκινήτου, το μεγαλύτερο μέρος της εξέλιξης του αυτοκινήτου, τόσο στην άσφαλτο όσο και στο χώμα, θα διεξαχθεί στη Μ. Βρετανία.

Αξίζει να σημειωθεί πως η νέα DBX προσβλέπει σε σημαντικές πωλήσεις στις αγορές της Κίνας κα της Βορείου Αμερικής, καθώς φυσικά και σε εκείνες της γηραιάς ηπείρου, στην οποία, όπως έχει ήδη αποκαλύψει ο CEO της εταιρείας, Andy Palmer, το 72% των νυν ιδιοκτητών μοντέλων της Aston Martin έχουν ήδη στην κατοχή κάποιο SUV μοντέλο. Σε κάθε περίπτωση, από το 2020 και μετά η ετήσια παραγωγή της νέας DBX αναμένεται να κυμανθεί κοντά στις 5.000 μονάδες, αριθμός που αναμένεται να εκτοξεύσει τη συνολική κατασκευαστική δυναμική της βρετανικής εταιρείας στα επίπεδα των 12.000 και πλέον αυτοκινήτων._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ