Οι πρώτες κατασκοπευτικές φωτογραφίες του νέου κουπέ της BMW σηματοδοτούν, όπως όλα μαρτυρούν, την επάνοδο της σειράς 8 στο σύγχρονο αυτοκινητικό τερέν.

Επί της ουσίας, η νέα σειρά 8 δεν θα είναι τίποτε περισσότερο από την κουπέ παραλλαγή της πολυτελούς σειράς 7. Κατ’ αναλογία, δηλαδή, η νέα ναυαρχίδα των Βαυαρών θα αποτελεί ότι ακριβώς και η σειρά 4 σε σχέση με την «3άρα». Αν και τίποτα μέχρι στιγμής δεν είναι επίσημα επιβεβαιωμένο, η νέα «8άρα» φαίνεται πως θα αντικαταστήσει στη γκάμα της BMW την σειρά 6, η οποία, στο τέλος του 2018, θα πάρει την άγουσα για τα αποδυτήρια.

Ωστόσο, όπως αναφέρουν σε σχετικό ρεπορτάζ τους οι Βρετανοί συνάδελφοι του περιοδικού Autocar, η έλευση της νέας σειράς 8, η οποία θα είναι διαθέσιμη και σε κουπέ αλλά και σε ανοιχτή έκδοση, δεν σηματοδοτεί τον πλήρη… απόσυρση της σειράς 6, καθώς η έκδοση Gran Coupe της τελευταίας είναι πολύ πιθανό να αντικατασταθεί από μια νέα παραλλαγή του μοντέλου.

Σε κάθε περίπτωση, η νέα σειρά 8 αναμένεται να αποτελέσει τον άμεσο αντίπαλο της S-Class Coupe της Mercedes διαθέτοντας στη φαρέτρα της όλα τα γνωστά τεχνολογικά καλούδια της «7άρας».

Κάτω από το καπό του αυτοκινήτου, το οποίο θα λανσαριστεί μέσα στο 2018, θα φιλοξενούνται –τι άλλο;- οι κινητήρες της… λιμουζίνας. Κάτι που πρακτικά σημαίνει πως οι 3λιτροι εν σειρά 6κύλινδροι κινητήρες ντίζελ και βενζίνης θα αποτελέσουν τις... αφετηρίες του μοντέλου. Το «παρών» ασφαλώς θα δίνει και ο γνωστός 4.4 V8 των Βαυαρών, ενώ αργότερα τη γκάμα θα συμπληρώσει και ένας 12κύλινδρος σε διάταξη V βενζινοκινητήρας._X.A.