top icon
Κόσμος

Αυτή η Alpine A110 R είναι αφιερωμένη στο Le Mans

Μια έκδοση περιορισμένης παραγωγής της Alpine A110 R που αποτίει φόρο τιμής στην 100η επέτειο του Le Mans.

Με αφορμή την 100ή επέτειο του Le Mans, του πιο διάσημου και απαιτητικού αγώνα αντοχής στον κόσμο σε κλειστή διαδρομή, η Alpine παρουσίασε μια ειδική έκδοση της Α110 R η οποία θα διατεθεί σε μόλις 100 αντίτυπα.

Με σημείο αναφοράς την «απλή» Α110 R, η έκδοση του γαλλικού κουπέ με τη διακριτική όσο και συνοδευτική ονομασία «Le Mans» κοσμείται εξωτερικά από ουκ ολίγα carbon μέρη – στην οροφή και τους τροχούς, για παράδειγμα – ενώ το ίδιο υλικό απαντάται και το εσωτερικό και ιδιαίτερα στα μονοκόμματα καθίσματα Sabelt Track.

Alpine A110 R Le Mans

Η A110 R Le Mans ενσωματώνει επίσης μια carbon αεροτομή στο πίσω μέρος που παραπέμπει σε εκείνη που «κουβαλούν» τα αυτοκίνητα που συμμετέχουν στους αγώνες αντοχής και ιδιαίτερα στην A480 της Alpine Elf Endurance Team. Τα ελαφριά εξαρτήματα, που χρησιμοποιούνται ήδη στην A110 R, συμβάλλουν στο υψηλό επίπεδο απόδοσής του μοντέλου, το οποίο είναι σε θέση να ολοκληρώσει την επιτάχυνση από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε χρόνο 3,9 δευτερολέπτων. Η δε τελική ταχύτητα της A110 R Le Mans ανέρχεται στα 285 χλμ./ώρα.

Alpine A110 R Le Mans

Από εκεί και πέρα, το νέο κουπέ της Alpine διαθέτει μια πατενταρισμένη ανάρτηση με την ονομασία Road & Track, η οποία χαμηλώνει και σκληραίνει το αυτοκίνητο κατά 5% για ακόμα καλύτερη σταθερότητα στην πίστα. Αυτή η τεχνική εξέλιξη, σε συνδυασμό με μια συγκεκριμένη ρύθμιση της ανάρτησης, βελτιώνει την απόδοση στη μεγάλη ευθεία Mulsanne και στις γρήγορες στροφές της πίστας του Le Mans, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το γαλλικό εργοστάσιο.

Alpine A110 R Le Mans

Alpine A110 R Le Mans: Με αγωνιστικό στιλ

Οπτικά, η A110 R Le Mans είναι αναγνωρίσιμη από το αποκλειστικό λευκό και μπλε χρώμα 24 Heures du Mans. Μια λεπτή διπλή γραμμή σε μπλε και λευκό χρώμα απαντάται στο καπό, την οροφή και την πίσω αεροτομή και συμπληρώνεται από τα βαμμένα σε μπλε απόχρωση πτερύγια. Χαρακτηριστικά της αμφίεσης του αυτοκινήτου είναι τόσο οι carbon ζάντες όσο και το φτερό του… καρχαρία στο πίσω παράθυρο που είναι κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, το οποίο αποτελεί μια ακόμα αναφορά στην A480 που αγωνίστηκε στον 24ωρο αγώνα.

Alpine A110 R Le Mans

Αυτή η εμβληματική περιορισμένη σειρά της Α110 R κοσμείται επίσης από την επίσημη υπογραφή του 24 Hours of Le Mans στα εμπρός σπόιλερ, στα πλαϊνά μαρσπιέ και στα μαξιλαράκια-προσκέφαλα από μικροΐνες των μπάκετ καθισμάτων. Ενταγμένη απόλυτα στο… πνεύμα του Le Mans, η διάταξη της διάσημης γαλλικής πίστας είναι διακριτικά χαραγμένη με λέιζερ στο αλεξήλιο.

Alpine A110 R Le Mans

Τέλος, η A110 R Le Mans φέρει στο εσωτερικό της μια αριθμημένη πινακίδα από το εργοστάσιο της Διέπης με την επίσημη υπογραφή 24 Hours of Le Mans που σηματοδοτεί την έκδοση περιορισμένης παραγωγής.

Σε ότι αφορά τα μηχανικά μέρη, η Alpine δεν ανακοινώνει περαιτέρω αλλαγές. Κάτι που σημαίνει ότι ο γνωστός 1.800άρης κινητήρας τούρμπο των Γάλλων εξακολουθεί να δίνει το «παρών» αποδίδοντας 300 ίππους.

Alpine A110 R Le Mans

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ