top icon
Επικαιρότητα

Αυτό είναι το ανανεωμένο Peugeot 308

Μικρές αλλαγές στη σχεδίαση, νέος κινητήρας ντίζελ και κιβώτιο 8 σχέσεων, αυτόματο φυσικά, για την έκδοση GT.

Η γαλλική εταιρεία δεν θέλησε να διαφοροποιήσει σημαντικά το σχεδιαστικό προσωπείο του μικρομεσαίου της μοντέλου, αλλά να ενισχύσει την εικόνα και τις επιδόσεις του με διακριτικές επεμβάσεις και πάντοτε σε συγκεκριμένους τομείς. Σε ότι αφορά στην αισθητική λοιπόν, με δεδομένη τη μια και μοναδική φωτογραφία των εξωτερικών επιφανειών του αυτοκινήτου που δόθηκε στη δημοσιότητα, οι μόνες αλλαγές αφορούν στο σχήμα του προφυλακτήρα, στα νέα φώτα ομίχλης καθώς και στην ελαφρώς τροποποιημένη μάσκα. Παρ΄ότι η Peugeot δεν έχει δώσει ακόμα στη δημοσιότητα κάποια φωτογραφία του πίσω μέρους του «νέου» 308, μολαταύτα στο επίσημο δ.Τ. αναφέρει χαρακτηριστικά πως επεμβάσεις έχουν γίνει στα φώτα και στον αντίστοιχο προφυλακτήρα.

Στο εσωτερικό το γνώριμο i-cockpit των Γάλλων παραμένει το σήμα κατατεθέν, με τις όποιες αναβαθμίσει εδώ να αφορούν στην περεταίρω ενίσχυση του εξοπλισμού άνεσης και ασφάλειας. Έτσι, το ανανεωμένο Peugeot 308 αποκτά πολλά από τα στοιχεία που είδαμε στο μεγαλύτερο 3008 με σημείο αναφοράς το νέο σύστημα πλοήγησης, που πλέον παρέχει πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο σε ότι αφορά στη ροή της κυκλοφορίας, αλλά και το Visionpark 1 που αυτόματα παρκάρει το αυτοκίνητο σε μια κενή θέση στάθμευσης. Από εκεί και πέρα, το γαλλικό «χατς» είναι συμβατό πλέον με τα συστήματα συνδεσιμότητας MirrorLink, Android Auto και Apple CarPlay. Στον τομέα της ασφάλειας οι προσθήκες αφορούν στα συστήματα ενεργητικής ασφάλειας Active Safety Braking και Active Lane Departure Warning.

Σε ότι έχει να κάνει με τα μηχανικά μέρη, η πρώτη καλή είδηση αφορά στην κατάργηση του αυτόματου κιβωτίου των 6 σχέσεων και στην αντικατάστασή του με ένα αντίστοιχο της ιαπωνικής Aisin με 8 σχέσεις στην πετρελαιοκίνητη έκδοση GT των 180 ίππων. Από εκεί και πέρα, το ανανεωμένο Peugeot 308 είναι το πρώτο μοντέλο του γκρουπ PSA που απολαμβάνει τις υπηρεσίες ενός νέου 4κύλινδρου πετρελαιοκινητήρα με απόδοση 130 ίππων, ενώ το «παρών» εξακολουθεί να δίνει ο 3κυλινδρος βενζίνης, ο οποίος εξακολουθεί να αποδίδει 130 ίππους συνδυαζόμενος μ' ένα νέο 6αρι μηχανικό κιβώτιο.

Το ανανεωμένο γαλλικό μοντέλο της Peugeot θα διατίθεται με τα επίπεδα εξοπλισμού Access, Active, Allure, GT Line, GT και GTi._X.A.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ