top icon
Επικαιρότητα

Αυτό είναι το ανανεωμένο Seat Leon

Τροποποιήσεις στην αισθητική, μικρές επεμβάσεις στους κινητήρες και πιο προηγμένες τεχνολογίες είναι τα κυριότερα «κέρδη» για το ανανεωμένο Seat Leon που μόλις είδε το φως της δημοσιότητας.

Σχεδιαστικά, τα νέο Leon διατηρεί στο ακέραιο τη γνώριμα σπορτίφ σιλουέτα του διαθέτοντας στη νεότερη εκδοχή του αλλαγές στο εμπρός μέρος. Και κυρίως, στα φωτιστικά σώματα, τα οποία ενσωματώνουν την τεχνολογία LED παραπέμποντας ευθέως σε εκείνα του Ateca, καθώς και στη μάσκα, η οποία είναι πλατύτερη κατά 40 χλστ. δημιουργώντας έτσι ένα πιο «φαρδύ» εμπρός μέρος. Στις προσθήκες συγκαταλέγεται και εκείνη των νέων εξωτερικών χρωματισμών. Στο εσωτερικό και συγκεκριμένα στην ελαφρώς τροποποιημένη σε αισθητική κονσόλα, χαρακτηριστική είναι η προσθήκη ηλεκτρονικού χειροφρένου. Από εκεί και πέρα, η καμπίνα του ανανεωμένου Seat Leon, η οποία διαθέτει καλύτερη ηχομόνωση απ’ ότι στο παρελθόν, είναι εφοδιασμένη μ’ ένα πιο εξελιγμένο σύστημα πολυμέσων και επικοινωνίας, συμβατό με Apple CarPlay και Android Auto, το οποίο διαθέτει πλέον μια οθόνη προβολής με διάμετρο 8 έναντι 6,5 ιντσών τη απελθούσης γενιάς.

Πλέον, ο έλεγχος πολλών εκ των λειτουργιών του συστήματος μπορεί να γίνει είτε με φωνητικές εντολές, είτε μέσω χειρονομιών. «Δανεικό» από το νέο Ateca  είναι και το ημι-αυτόνομο σύστημα Traffic Jam Assist System, το οποίο έχει τη δυνατότητα να επενεργεί έως και ταχύτητες της τάξης των 60 χλμ./ώρα. Μια ακόμα προσθήκη είναι και εκείνη των επικουρικών συστημάτων ασφαλείας, Traffic Sign Recognition, Parking Assist System, High Beam Assist, Emergency Assist και Blind Spot Detection.

Σε ότι αφορά στο τι κρύβεται κάτω από το καπό, η Seat, κάνοντας ειδική μνεία στον 3κύλινδρο 1.0 TSI και τον 1.4 TSI CNG, περιορίστηκε στο να ανακοινώσει πως η γκάμα των κινητήρων βενζίνης περιλαμβάνει εκδόσεις με απόδοση από 115 έως και 180 ίππους. Για τις ντίζελ, το εργοστάσιο αναφέρει στην επίσημη ενημέρωσή του πως το εύρος ισχύος των κινητήριων μονάδων έχει αφετηρία τους 90 ίππους και «ταβάνι» τους 184 για την έκδοση 2.0 TDI. Στην εν λόγω παλέτα εκδόσεων, περιλαμβάνεται και ένας νέος 1.600άρης, με απόδοση 115 ίππων._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ