top icon
Επικαιρότητα

Αυτό είναι το νέο Lynk & Co 02

Η κινεζική Lynk & Co παρουσίασε σήμερα το «02», το τρίτο κατά σειρά μοντέλο της γκάμας της, που βασίζεται, όπως και τα «01» και «02», σε μοντέλα της Volvo.

Δεν έχουν περάσει λίγες ώρες από τη στιγμή που η κινεζική Lynk & Co ανακοίνωσε με πάσα επισημότητα ότι θα κατασκευάζει όλα τα ευρωπαϊκά της μοντέλα στο εργοστάσιο της Volvo που βρίσκεται στο Ghent του Βελγίου και τώρα ήρθε η στιγμή για την αποκάλυψη του τρίτου κατά σειρά μοντέλου της γκάμας. Το νέο 02, όπως επίσημα αποκαλείται, το οποίο είδε προ ολίγου το φως της δημοσιότητας σε μια ειδική εκδήλωση που διοργανώθηκε από τους ανθρώπους της Lynk & Co στην πόλη του Άμστερνταμ, βασίζεται στο δάπεδο του Volvo XC40 χρησιμοποιώντας συγχρόνως το σύνολο των τεχνολογιών που συναντά κανείς σήμερα στο μικρότερο από τα τρία διαθέσιμα SUV μοντέλα του Σουηδού κατασκευαστή.

Θυμίζουμε, για μία ακόμα φορά, ότι η Lynk & Co είναι μια νέα εταιρεία, η οποία ξεκίνησε να δραστηριοποιείται στην Κίνα μόλις πέρσι. Και από το 2019 ενεργά και στην Ευρώπη. Ανήκει δε εξ ημισείας στις Volvo και Geely, με την τελευταία, ως γνωστόν, να ελέγχει εξολοκλήρου τον αυτοκινητικό κλάδο της σουηδικής φίρμας, καθώς και εκείνο των φορτηγών της.

Το είναι το λοιπόν το νέο Lynk & Co 02; Εκτός από το απαραίτητο… συμπλήρωμα των 01 και 03, πρόκειται για ένα crossover μοντέλο με κοντύτερο μεταξόνιο, χαμηλότερο κέντρο βάρους και μικρότερο ύψος -από το έδαφος αλλά και συνολικό- σε σχέση με το XC40, από το οποίο θα δανείζεται το υβριδικό σύστημα κίνησης που αναμένεται να παρουσιαστεί στα μέσα της τρέχουσας χρονιάς από τους Σουηδούς. Θυμίζουμε πως η καρδιά της εν λόγω μονάδας θα είναι ένας 3κύλινδρος κινητήρας βενζίνης με χωρητικότητα 1,5 λίτρων που θα αποδίδει 156 ίππους, σε συνδυασμό με έναν ηλεκτροκινητήρα. Το όλο πακέτο θα συνδυάζεται με κιβώτιο διπλού συμπλέκτη με 7 στο σύνολο σχέσεις. Η αυτονομία του δε αποκλειστικά με τη χρήση του ηλεκτροκινητήρα αναμένεται να αγγίζει τα 50 χλμ.

Η Lynk & Co περιγράφει το 02 ως ένα «smartphone σε τροχούς» επισημαίνοντας χαρακτηριστικά πως θα προσφέρει πρωτοποριακές δυνατότητες διασύνδεσης και επικοινωνίας. Κάτι που μπορεί να αντιληφθεί με μιας κανείς, αρκεί να ρίξει μια ματιά στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, όπου οι οθόνες αφής έχουν τον πρώτο λόγο.

Παρά το γεγονός ότι η κινεζική εταιρεία σχεδιάζει να ανοίξει καταστήματα σε πόλεις, όπως το Άμστερνταμ, το Λονδίνο, οι Βρυξέλλες, η Βαρκελώνη και το Βερολίνο, η διάθεση του νέου 02 δεν θα γίνεται με τον παραδοσιακό τρόπο, αλλά online με την αρωγή… συνδρομών, κατά τα πρότυπα της Polestar, της εταιρείας κύρους που σύστησε πρόσφατα η Volvo._X.A.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ