17 Ιουλ 2017

Αυτό είναι το νέο Nissan Leaf

Ο πραγματικός αντίπαλος του Tesla Model 3, το νέο Nissan Leaf, πραγματοποιεί τις τελευταίες δοκιμές εξέλιξης στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού λίγες μόλις εβδομάδες πριν τα επίσημα αποκαλυπτήρια του.

Nissan Leaf

H Nissan θέλει να συνεχίσει την επιτυχημένη πορεία του ηλεκτρικού της μοντέλου, που ήδη έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των πάνω από 260.000 αγοραστών ανά τον κόσμο (68.000 στην Ευρώπη, 104.000 στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού και 72.000 στην Ιαπωνία), παρουσιάζοντας την επόμενη γενιά του μοντέλου τον προσεχή κιόλας Σεπτέμβριο. Επί της ουσίας, πρόκειται για το μοναδικό μέχρι στιγμής μοντέλο που καλείται να τα βάλει απευθείας με το πολλά υποσχόμενο Model 3 της αμερικάνικης Tesla, το οποίο, καλώς εχόντων των πραγμάτων, δείχνει πλέον τον δρόμο στην κατηγορία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων χαμηλού κόστους.

Κάτι με το οποίο φαίνεται να συμφωνεί και η ίδια η Nissan, με τον ισχυρό άνδρα της εταιρείας να παραδέχεται με πρόσφατες δηλώσεις της πως οι τεχνολογικές και όχι μόνο κατακτήσει της Tesla μόνο καλό μπορούν να κάνουν στην εταιρεία την οποία διοικεί!

«Οφείλω να βγάλω το καπέλο στον Elon Musk, ο οποίος είναι πολύ καλός πωλητής. Είναι πολύ καλός άνθρωπος, ο οποίος πουλά πολύ καλά το όραμα της εταιρείας του. Δεν ζηλεύουμε καθόλου, σε αντίθεση πιστεύουμε πως όσο η Tesla προχωρά και εξελίσσει πράγματα, τόσο μας βοηθά. Κανένας δεν αρνείται ότι αυτή τη στιγμή είμαστε ο σημαντικότερος παίχτης στην κατηγορία. Έτσι μας βοηθά να διαθέσουμε στην αγορά αυτή την τεχνολογία και την καταστήσουμε πιο προσιτή», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Carlos Ghosn.  

Προς το παρόν, οι βασικές τεχνικές περγαμηνές του νέου Nissan Leaf δεν είναι γνωστές, παρ’ όλα αυτά νεότερες πληροφορίες θέλουν τους Ιάπωνες να εξελίσσουν δύο εκδόσεις με μπαταρίες 40 και 60 kWh. Η τελευταία μάλιστα αναμένεται να εξασφαλίζει με μια πλήρη φόρτιση ικανότητα κίνησης για πάνω των 500 χλμ., τιμή που σίγουρα θα δώσει απτές λύσεις στο «άγχος αυτονομίας» που αποτελεί σήμερα την πιο συνηθισμένη… αγωνία των δυνητικών αγοραστών του είδους.

Επ’ αυτού, ο Senior Vice President και Chief Creative Officer της Nissan, Shiro Nakamura, δήλωσε:

«Είμαστε έτοιμοι να αυξήσουμε την αυτονομία. Τα 250 χλμ. δεν είναι το μάξιμουμ που μπορούμε να πετύχουμε. Το να αυξήσουμε όμως την αυτονομία στα 500 χλμ. δεν είναι θέμα τεχνολογίας, αλλά κόστους».

Από εκεί και πέρα, το νέο Leaf, όπως χαρακτηριστικά διαβεβαίωσε ο ίδιος ο Carlos Ghosn, θα διαθέτει τη νεότερη εκδοχή του συστήματος ημι-αυτόνομης οδήγησης ProPilot της Nissan, που θα επιτρέπει την κίνηση του αυτοκινήτου σε μια λωρίδα χωρίς καμία παρέμβαση από μεριάς του οδηγού.

Στόχος της Nissan, σύμφωνα με το πλάνο που έχει εξαγγείλει ο ισχυρός άνδρας της γαλλο-ιαπωνικής συμμαχίας, είναι οι πωλήσεις των ηλεκτρικών αυτοκινήτων της μάρκας να απαριθμούν το αργότερο έως το 2020 το 20% των συνολικών._Χ.Α.

Περισσότερες φωτογραφίες:
  • Nissan Leaf
  • Nissan Leaf
Ετικέτες: