top icon
Επικαιρότητα

Αυτό είναι το νέο Opel Corsa

Διέρρευσαν οι πρώτες φωτογραφίες του νέου Opel Corsa, το οποίο θα είναι διαθέσιμο και σε ηλεκτρική έκδοση.

Παρά το γεγονός ότι το νέο Opel Corsa είναι προγραμματισμένο να παρουσιαστεί επίσημα αργότερα μέσα στην τρέχουσα χρονιά, σήμερα το φως της δημοσιότητας βλέπουν οι πρώτες φωτογραφίες του – και συγκεκριμένα εκείνες της ηλεκτρικής του έκδοσης που, κατά πάσα πιθανότητα, θα φέρει την ονομασία Corsa-e, κατά τα πρότυπα του Peugeot ε-208, στο οποίο και βασίζεται.

Σύμφωνα με τις έως τώρα διαρροές, το νέο, αμιγώς ηλεκτροκίνητο Opel Corsa θα χρησιμοποιεί μία μπαταρία ιόντων λιθίου των 50 kWh κι έναν ηλεκτροκινητήρα με μέγιστη ισχύ 136 ίππων, συνδυασμός που θα εξασφαλίζει μία αυτονομία κίνησης της τάξης των 340 χλμ σύμφωνα με το πρωτόκολλο WLTP.

Από εκεί και πέρα, η γκάμα του γερμανικού μοντέλου θα απαρτίζεται και από συμβατικές εκδόσεις ντίζελ και βενζίνης, με τον 1,2 PureTech βενζινοκινητήρα και τον πετρελαιοκινητηρα 1,5 Blue HDi του ομίλου PSA να δίνουν βροντερό «παρών» κάτω από το εμπρός καπό του αυτοκινήτου. Σύμφωνα με την Opel, οι συμπαγείς 3κύλινδροι βενζινοκινητήρες της PSA ζυγίζουν περίπου 15 κιλά λιγότερο σε σχέση με τις προηγούμενες 4κύλινδρες μονάδες παρόμοιας ιπποδύναμης.

Όλες οι εκδόσεις του νέου Opel Corsa επωφελούνται της αυστηρής δίαιτας και των προηγμένων υλικών στο «σώμα» του οχήματος. Κάτι που εξασφαλίζει μειωμένο σε σχέση με το παρελθόν βάρος, αλλά και σημαντικές βελτιώσεις σε δυναμική συμπεριφορά και κατανάλωση ενέργειας. Μάλιστα, η ελαφρύτερη έκδοση του μοντέλου θα κατακτήσει ένα σημαντικό ορόσημο, με τη βασική και 5θυρη εκδοχή του να ζυγίζει, χωρίς τον οδηγό, μόλις 980 κιλά.

Ασυνήθιστη για την κατηγορία των super mini μοντέλων είναι η επιλογή εγκατάστασης ενός αλουμινένιου καπό, το οποίο, αν και μεγαλύτερο, εξοικονομεί 2,4 κιλά σε σχέση με αυτό του προηγούμενου μοντέλου. Τα καθίσματα έχουν συνεισφέρει επίσης στη μείωση βάρους, με τη νέα, βελτιστοποιημένη δομή τους να εξοικονομεί συνολικά 10 κιλά (5,5 από τα εμπρός και 4,5 από τα πίσω) με τη χρήση ενός νέου, ελαφρύτερου μονωτικού υλικού.

Από πλευράς διαστάσεων, το νέο Opel Corsa αναμένεται να διαθέτει μήκος αυξημένο κατά μόλις 40 χλστ., με το πλάτος να εμφανίζεται διευρυμένο κατά 18 χλστ. Ο δε χώρος αποσκευών θα είναι «ενισχυμένος» διαθέτοντας μεγαλύτερη κατά 25 λίτρα αποθηκευτική ικανότητα – γεγονός που ανεβάζει τη μέγιστη δυναμική του στα 309 λίτρα.

Όπως φαίνεται και από τη σχετική φωτογραφία, το εσωτερικό του αυτοκινήτου είναι εντελώς νέο με τις ψηφιακές οθόνες εμπρός από τον οδηγό και ψηλά στην κεντρική κονσόλα να δεσπόζουν. Σύμφωνα με την Opel, ιδιαίτερη προσοχή έχει δοθεί στην εργονομία, στο επίπεδο εξοπλισμού σε όλες τις εκδόσεις, αλλά και στον τομέα των υλικών, τα οποία θα διακρίνονται για την προσεγμένη τους συναρμογή.

Αξίζει τέλος να προσθέσουμε πως η νέα γενιά του «μικρού» μοντέλου της Opel, η οποία αισίως «μετακομίζει» στην πλατφόρμα CMP των νέων ιδιοκτητών της γερμανικής εταιρεία (Groupe PSA), θα είναι διαθέσιμη προς τα τέλη του 2019 και θα κατασκευάζεται σε όλες τις εκδοχές της (ντίζελ, βενζίνης και ηλεκτρική) στην Σαραγόσα της Ισπανίας. Η δε εμπορική διάθεση της έκδοσης ZEV στις κατά τόπου αγορές αναμένεται να ξεκινήσει τους πρώτους μήνες του 2020._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ