top icon
Κόσμος

Αυτό είναι το ακριβότερο κράνος που έχει πουληθεί ποτέ

Αστρονομικό ήταν το ποσό που «έπιασε» σε δημοπρασία το αγωνιστικό κράνος του Charles Leclerc με το οποίο ο Μονεγάσκος πιλότος συμμετείχε φέτος στο GP του Μονακό.

Ο γνωστός οίκος δημοπρασιών RM Sotheby’s ανακοίνωσε τα ομολογουμένως εντυπωσιακά αποτελέσματα της δημοπρασίας με τίτλο «Charles Leclerc for Emilia-Romagna!» που πραγματοποιήθηκε πριν λίγα 24ωρα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Στόχος της πρωτοβουλίας του πιλότου της Scuderia Ferrari, Charles Leclerc, όσο και της RM Sotheby’s, ήταν να αντληθούν όσο το δυνατόν περισσότερα κεφάλαια, τα οποία θα διατεθούν ως οικονομική βοήθεια μετά τις πρόσφατες πλημμύρες και καταστροφές στους περίπου 20.000 πληγέντες κατοίκους στην Emilia-Romagna της Ιταλίας.

RM Sotheby's - Charles Leclerc

Όπως ανακοινώθηκε, το ειδικά σχεδιασμένο κράνος Bell HP77 του Charles Leclerc με το οποίο ο Νο 1 πιλότος της Scuderia Ferrari συμμετείχε στο φετινό GP του Μονακό, «έπιασε» το αστρονομικό ποσό των 306.000€ αποσπώντας έτσι τον τίτλο του πιο ακριβού αγωνιστικού κράνους που έχει πωληθεί ποτέ σε δημοπρασία.

Στο σφυρί όμως βγήκαν όχι μόνο το κράνος του Charles Leclerc, αλλά επίσης η αγωνιστική φόρμα, τα παπούτσια και τα γάντια του. Όπως ανακοινώθηκε, η μεν πρώτη πουλήθηκε έναντι 61.200€, ενώ τα παπούτσια και τα γάντια έναντι  20.400€ και 42.000€, αντίστοιχα.

Έτσι, το συνολικό ποσό που «αντλήθηκε» από τη δημοπρασία της αγωνιστικής αμφίεσης του Charles Leclerc έφτασε το ποσό των 429.000€.

RM Sotheby's - Charles Leclerc

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ