top icon
Κόσμος

Αυτό είναι το νέο αμιγώς ηλεκτρικό VW ID.7

To νέο VW ID.7 είναι η νέα ναυαρχίδα των ηλεκτρικών μοντέλων του Γερμανού κατασκευαστή και προσφέρει αυτονομία έως και 700 χλμ. με μια φόρτιση.

Σύμφωνα με την VW, το νέο, αμιγώς ηλεκτρικό ID.7, το οποίο θα ειναι διαθέσιμο προς πώληση από το προσεχές φθινόπωρο, είναι σχεδιασμένο «για ταξίδια μεγάλων αποστάσεων», εξ ου και η μέγιστη αυτονομία των 700 χιλιομέτρων που επιτυγχάνει η κορυφαία έκδοση Pro S, η οποία εφοδιάζεται με μια μπαταρία με χωρητικότητα 82 kWh.

H συγκεκριμένη μάλιστα έκδοση έχει τη δυνατότητα ταχείας φόρτισης DC με ισχύ έως και 200 kW.

VW ID.7

Διόλου ευκαταφρόνητες είναι οι επιδόσεις αυτονομίας και της «μικρής» έκδοσης, η οποία φέρει την ονομασία Pro. Εδώ, ο συσσωρευτής ενέργειας των 77 kWh – γνωτός από τα υπόλοιπα μοντέλα της οικογένειας ID. – εξασφαλίζει με μια φόρτιση αυτονομία 615 χλμ. Η δε φόρτιση από εξωτερική πηγή συνεχούς ρεύματος φτάνει εδώ τα 170 kW.

VW ID.7

Από το λανσάρισμα του νέου ID.7 και οι δύο εκδόσεις θα διαθέτουν έναν κινητήρα εγκατεστημένο στους πίσω τροχούς – πρόκειται για μια νέα ηλεκτρική μονάδα με απόδοση 286 ίππων για την οποία μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα κάνοντας κλικ εδώ.

VW ID.7

Το 4θυρο, αλλά τύπου liftback, νέο ID.7 που είδε σήμερα τα φώτα της δημοσιότητας ως το έκτο κατά σειρά μοντέλο της οικογένειας ID. μετά τα ID.3, ID.4, ID.5, ID.6 και ID. Buzz., ξεχωρίζει για τις συντηρητικές, θα έλεγε κανείς, γραμμές τους, οι οποίες ωστόσο του εξασφαλίζουν κορυφαία αεροδυναμική απόδοση όπως καταδεικνύει η τιμή 0,23 του συντελεστή οπισθέλκουσας του αμαξώματος.

VW ID.7

Το νέο VW ID.7 στους υπόλοιπους τομείς

Το νέο ID.7 έχει μήκος 4.940 χλστ., πλάτος 1.859 χλστ. και ύψος 1.529 χλστ., ενώ το μεταξόνιό του είναι 2.969 χλστ., όπως και στο ID. Buzz. Συγκριτικά με τα συμβατικά αδέλφια του, το νέο EV των Γερμανών είναι μακρύτερο τόσο από το Passat όσο και από το Arteon.

VW ID.7

Στο εσωτερικό, υπάρχουν αξιοσημείωτες εξελίξεις και βελτιώσεις σε σχέση με τα τρέχοντα μοντέλα της οικογένειας ID. Το σύστημα infotainment έχει αναθεωρηθεί με τα χειριστήρια ελέγχου της θερμοκρασίας του κλιματισμού να φιλοξενούνται στην κύρια αρχική σελίδα της οθόνης αφής των 15 ιντσών. Υπάρχουν επίσης έξυπνοι αεραγωγοί που αρχίζουν να ψύχουν ή να θερμαίνουν την καμπίνα όταν οι αισθητήρες ανιχνεύσουν ότι τα κλειδί βρίσκεται κοντά στο αυτοκίνητο. Την ίδια στιγμή, μια οθόνη επαυξημένης πραγματικότητας δίνει επίσης το «παρών».

VW ID.7

Την ίδια στιγμή, παρέχονται νέα καθίσματα που προσφέρουν… υπηρεσίες μασάζ και μια ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενη πανοραμική ηλιοροφή, με «έξυπνο» γυαλί μπορεί να εναλλάσσεται μεταξύ αδιαφανών και διαφανών ρυθμίσεων με έλεγχο αφής. Όπως πολλές άλλες λειτουργίες στο ID.7, ο χειρισμός της οροφής μπορεί να πραγματοποιηθεί ακόμα και μέσω φυσικών φωνητικών εντολών – με τη χρήση του νέου φωνητικού βοηθού IDA. Η γκάμα των διαθέσιμων επιλογών ολοκληρώνεται από ένα ηχοσύστημα 700 watt της Harman Kardon, με 14 ηχεία υψηλής τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένου του κεντρικού ηχείου μπροστά και του υπογούφερ στο χώρο αποσκευών.

VW ID.7

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • VW ID.7
  • VW ID.7
  • VW ID.7
  • VW ID.7
  • VW ID.7
  • VW ID.7
  • VW ID.7
  • VW ID.7
  • VW ID.7
  • VW ID.7
  • VW ID.7
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ