top icon
Κόσμος

Αυτό είναι το νέο DeLorean Alpha5

Επιστροφή στο μέλλον για την DeLorean που σήμερα παρουσιάζει το ηλεκτρικό Alpha5 ως τον πνευματικό διάδοχο του εμβληματικού DMC-12.

Η DeLorean επιστρέφει και επίσημα πλέον, ούσα έτοιμη να επιστρέψει στο μέλλον και να το αγκαλιάσει με ένα αρκούντως εντυπωσιακό νέο μοντέλο που μπαίνει στην πρίζα: το Alpha5. Όπως και η πηγή έμπνευσής του, το εμβληματικό DMC-12, έτσι και αυτό «ενσαρκώνεται» σε ένα κομψό κουπέ με πόρτες-φτερά γλάρου, φέροντας την υπογραφή του γνωστού σχεδιαστικού οίκου της Italdesign.

Ωστόσο, οι διόλου ευκαταφρόνητες σε μέγεθος πόρτες και οι πίσω γυάλινες περσίδες είναι ουσιαστικά τα μόνα… νεύματα του νέου DeLorean Alpha5 στο παρελθόν καθώς η υπόλοιπη σχεδίασή του διαφέρει παρασάγγας από το «Back to The Future» μοντέλο της δεκαετίας του ’80 που κατασκευαζόταν από τον Ιανουάριο του 1981 έως τον Δεκέμβριο του 1982 στη Βόρεια Ιρλανδία, σε ένα προάστιο του Μπέλφαστ.

DeLorean Alpha5

Ακολουθώντας κατά πόδας τα πρότυπα των σημερινών EV – όπως η επίσης ηλεκτρική Taycan – το DeLorean Aplha5 έχει τεράστιους τροχούς και λεπτά φώτα μπροστά και πίσω. Το καμπυλόγραμμο «σώμα» του φιλοξενεί τη θύρα φόρτισης στο εμπρός δεξί φτερό, κάτι που σημαίνει ότι τώρα δεν χρειάζεται να ανοίξει κανείς το πορτμπαγκάζ για να έχει πρόσβαση στο στόμιο πλήρωσης του ρεζερβουάρ βενζίνης…

DeLorean Alpha5

Στο εσωτερικό του φιλξενούνται 2+2 επιβάτες. Όπως και με τα τελευταία high-end ηλεκτρικά οχήματα, καταργεί τα περισσότερα (αν όχι όλα) συμβατικά χειριστήρια, καθώς τα πάντα έχουν ενσωματωθεί στην οθόνη αφής που βρίσκεται σε μια «αιωρούμενη» κεντρική κονσόλα. Ο οδηγός έχει ένα φαρδύ, πλήρως ψηφιακό πίνακα  και ένα τιμόνι με επίπεδο κάτω μέρος εμπρός από το οπτικό και απτικό του πεδίο, με την πρόσβαση στα πίσω καθίσματα να είναι εύκολη, δεδομένων των gullwing θυρών και της απουσίας μεσαίας κολώνας.

DeLorean Alpha5

Η DeLorean παραμένει μέχρι και αυτή τη στιγμή όσον αφορά τις προδιαγραφές του ηλεκτρικού συστήματος κίνησης του νέου Alpha5. Ωστόσο, δεν… διστάζει να αποκαλύψει ότι το Alpha5 επιταχύνει από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε χρόνο 3,4 δλ. για να επιταχύνει απρόσκοπτα έως και τα 250 χλμ./ώρα. Διαθέτει δε μία μπαταρία με χωρητικότητα άνω των 100 kWh, καλό που εκτιμάται ότι θα εξασφαλίζει αυτονομία έως και 483 χλμ. Και όλα αυτά για τη βασική έκδοση.

DeLorean Alpha5

Μέχρι και αυτή τη στιγμή γνωρίζουμε επίσης ότι το ηλεκτρικό κουπέ έχει αξιοσημείωτα χαμηλό συντελεστή οπισθέλκουσας – μόλις 0,23. Από πλευράς μεγέθους το DeLorean Alpha5 είναι πολύ μεγαλύτερο από τον πρόγονό του, διαθέτοντας μήκος 4.995 χλστ., πλάτος 2.044 χλστ. και ύψος 1.370 χλστ. όταν οι πόρτες του είναι κλειστές.

DeLorean Alpha5

Αξιοσημείωτη επίσης είναι η αναφορά της «αναγεννημένης» DeLorean η οποία δηλώνει ότι η ηλεκτρική μονάδα κίνησης του Alpha5 θα προέρχεται από μια βρετανική εταιρεία, ενώ ενδιαφέρον προκαλεί επίσης η πρόσθεσή της να αναθέσει την παραγωγή σε έναν άγνωστο προς το παρόν κατασκευαστή με έδρα την Ιταλία. Όπως και να ‘χει, το Alpha5 θα παραχθεί σε μόλις 88 αντίτυπα, με ένα νέο σπορ κουπέ μοντέλο με κινητήρα V8 να ακολουθεί. Εάν όλα πάνε σύμφωνα με το σχέδια της εταιρείας, η γκάμα της θα περιλαμβάνει επίσης ένα ηλεκτρικό σεντάν και ακόμη και ένα SUV με υδρογόνο.

DeLorean Alpha5

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • DeLorean Alpha5
  • DeLorean Alpha5
  • DeLorean Alpha5
  • DeLorean Alpha5
  • DeLorean Alpha5
  • DeLorean Alpha5
  • DeLorean Alpha5
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ