top icon
Κόσμος

Αυτό είναι το νέο εργοστάσιο της Tesla στο Βερολίνο (video)

Η Tesla μας ξεναγεί στο νέο της εργοστάσιο στο Βερολίνο το οποίο έχει την ικανότητα να κατασκευάζει ένα πλαίσιο του Model Y ανά 45 δευτερόλεπτα.

Κατά τη διάρκεια του Giga Fest στη νέα μονάδα παραγωγής οχημάτων της Tesla στο Βερολίνο, περισσότεροι από 9.000 επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά και να περιηγηθούν σε επιλεγμένα σημεία του νέου εργοστάσιου κατασκευής οχημάτων της αμερικανικής εταιρείας το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει τις παραγωγικές του διαδικασίες μέσα στον προσεχή Νοέμβριο.

Όπως αποκαλύφθηκε, η συγκεκριμένη μονάδα θα έχει τη δυνατότητα να κατασκευάζει ένα πλαίσιο του νέου Model Y ανά 45 δευτερόλεπτα, γεγονός που ανεβάζει, σύμφωνα με τον ίδιο τον Elon Musk, την παραγωγική δυναμική του νέου Giga Berlin σε 520.000 αυτοκίνητα ανά έτος ή 10.000 οχήματα την εβδομάδα όταν το τελευταίο λειτουργήσει 24/7 στο 75% της μέγιστης δυναμικής του.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι στο νέο αυτό εργοστάσιο η Tesla θα κατασκευάζει και τις νέες μπαταρίες της εταιρείας, γνωστές με την κωδική ονομασία «4680», όπως ακριβώς συμβαίνει στη μονάδα παραγωγής της που βρίσκεται δίπλα στο Kato Road, δίπλα στο γνώριμο εργοστάσιο της μάρκας στο Fremont των ΗΠΑ.

Tesla - Berlin

Θυμίζουμε ότι το νέο Gigafactory της Tesla βρίσκεται στο Brandenburg του Βερολίνου και είναι η πρώτη μονάδα παραγωγής οχημάτων και μπαταριών της εταιρείας στην Ευρώπη – και η πιο προηγμένη, βιώσιμη και αποδοτική εγκατάστασή της έως τώρα, όπως η ίδια επισημαίνει.

Διαβάστε επίσης: H Tesla «μετακομίζει» στο Τέξας

Δείτε στη συνέχεια το σχετικό βίντεο:

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ