top icon
Επικαιρότητα

Αυτοκινητοβιομηχανία: Ο αριθμός των εργοστασίων που λειτουργούν στην Ευρώπη

Η Ευρωπαϊκή Ένωση Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA), δημοσίευσε νέα αριθμητικά δεδομένα αναφορικά με τον αριθμό των εργοστασίων συναρμολόγησης οχημάτων και παραγωγής κινητήρων, που λειτουργούν επί ευρωπαϊκού εδάφους.

Όπως σημειώνεται σε πρόσφατη ανακοίνωση από την Ευρωπαϊκή Ένωση Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA), αυτή τη στιγμή λειτουργούν 298 εργοστάσια παραγωγής κινητήρων και συναρμολόγησης νέων οχημάτων στην Ευρώπη. Τα 196 εξ αυτών βρίσκονται σε χώρες που ανήκουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση (EU27) και αφορούν σε αυτοκίνητα, φορτηγάκια, φορτηγά και λεωφορεία.

Πιο συγκεκριμένα, επιβατικά αυτοκίνητα παράγονται σε 142 εργοστάσια ανά την Ευρώπη, ενώ η παραγωγή κινητήρων γίνεται σε 71 εργοστάσια. Από εκεί και έπειτα, σε 38 εργοστάσια παράγονται ελαφρά επαγγελματικά, ενώ για την παραγωγή βαρέων οχημάτων και λεωφορείων, χρησιμοποιούνται από 58 εργοστάσια σε κάθε περίπτωση. Η ευρωπαϊκή χώρα με τα περισσότερα εργοστάσια είναι η Γερμανία με 42, ενώ ακολουθούν Γαλλία και Ρωσία, που διαθέτουν από 31 και το Ηνωμένο Βασίλειο, με 30 εργοστάσια συνολικά.

Η πανδημία του νέου κορονοϊού COVID-19, έπληξε σε μεγάλο βαθμό την αυτοκινητοβιομηχανία, κλάδο στον οποίο απασχολούνται, άμεσα ή έμμεσα σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, σχεδόν 14 εκατομμύρια εργαζόμενοι. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της ACEA, ο χρονικός μέσος όρος κλεισίματος των εργοστασίων στην Ευρώπη ήταν 29 εργάσιμες ημέρες, με την απώλεια παραγωγής να αγγίζει τα 2,3 εκατομμύρια οχήματα. Αυτή τη στιγμή, αρκετά εργοστάσια έχουν επανεκκινήσει τη λειτουργία τους, με την παραγωγή ωστόσο να μη μπορεί να φτάσει σε προ-κορονοϊού επίπεδα, αφού το προσωπικό απασχολείται εκ περιτροπής, βάσει αυστηρών υγειονομικών κανόνων.

acea

“Αυτά τα στατιστικά δεδομένα δείχνουν την τεράστια κλίμακα του κατασκευαστικού αποτυπώματος της βιομηχανίας μας, που εκτείνεται σε όλη την Ευρωπαϊκή ήπειρο. Μια επιτυχής επανεκκίνηση της αυτοκινητοβιομηχανίας μετά τον κορονοϊό θα είναι ζωτικής σημασίας για τη συνολική επαναφορά της Ευρωπαϊκής οικονομίας,” δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής της ACEA, Eric-Mark Huitema. “Αν θέλουμε να επιστρέψουμε σε πλήρη κλίμακα παραγωγής, οι κατασκευαστές και προμηθευτές πρέπει να επανεκκινήσουν τα εργοστάσιά τους με γρήγορο και συγχρονισμένο τρόπο. Για αυτό καλούμε την Ευρωπαϊκή Ένωση να υποστηρίξει μια συντονισμένη επανεκκίνηση δραστηριοτήτων και επενδύσεων σε όλη την αλυσίδα παραγωγής. Επίσης, θα πρέπει να ληφθούν μέτρα για τόνωση της ζήτησης, καθώς οι πωλήσεις έφτασαν στα χαμηλότερα επίπεδα όλων των εποχών σε πολλές σημαντικές αγορές.”

“Υπενθυμίζεται, πως η Ευρωπαϊκή Ένωση Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA) αποτελείται από 16 κατασκευαστές αυτοκινήτων, φορτηγών μικρού και μεγάλου μεγέθους και λεωφορείων με βάση κάποια Ευρωπαϊκή χώρα. Οι κατασκευαστές αυτοί, που έχουν ενεργή δράση σε 21 χώρες της Γηραιάς Ηπείρου είναι οι:  BMW Group, CNH Industrial, DAF Trucks, Daimler, Ferrari, Fiat Chrysler Automobiles, Ford Europe, Honda Motor Europe, Hyundai Motor Europe, Jaguar Land Rover, PSA Group, Renault Group, Toyota Motor Europe, Volkswagen Group, Volvo Cars και Volvo Group.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ