top icon
Επικαιρότητα

Αυτοματοποίηση στο… φουλ για τρία εργοστάσια της VW

Τρία από τα μεγαλύτερα εργοστάσια της VW επιταχύνουν τους ρυθμούς αυτοματοποίησής τους με στόχο να υποδεχτούν στα «σωθικά» τους την παραγωγή αμιγώς ηλεκτροκίνητων μοντέλων, όπως το νέο ID.4 και ID. Buzz.

Όπως αναφέρει τόσο η Volkswagen Passenger Cars όσο και η ομογάλακτη Volkswagen Commercial Vehicles, οι δύο επιχειρηματικές «ομάδες» επιταχύνουν τους ρυθμούς για την αυτοματοποίηση τριών σημαντικών εργοστασίων τους, εντός και εκτός Ευρώπης, με στόχο την προετοιμασία τους σε επίπεδο υποδομών για την κατασκευή ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Αναλυτικότερα, η VW προχώρησε στην παραγγελία 1.400 ρομποτικών μηχανών από την ιαπωνική εταιρεία FANUC, οι οποίες θα εγκατασταθούν τόσο στη μονάδα του Emden στη Γερμανία όσο και σε εκείνη στη Chattanooga των ΗΠΑ.

VW ID.4

Την ίδια στιγμή, σε ανάλογες κινήσεις προέβη και η Volkswagen Commercial Vehicles, η οποία παρήγγειλε 800 ρομπότ από την ελβετική ΑΒΒ, που με τη σειρά τους θα πιάσουν… δουλειά στο εργοστάσιο της στο Αννόβερο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από το 2022 το νέο VW ID.4 θα κατασκευάζεται και στις μονάδες της εταιρείας στο Emden και στη Chattanooga, ενώ την ίδια χρονιά από το εργοστάσιό της στο Αννόβερο θα κατασκευάζεται η έκδοση παραγωγής του ID. Buzz.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ