top icon
Κόσμος

Seat: Αυτόνομα ρομπότ στη μονάδα του Martorell

Η Seat εισάγει στη μονάδα της στο Martorell της Ισπανίας δύο καινοτόμα αυτόνομα ρομπότ.

Οι συγκεκριμένες ρομποτικές μηχανές (Autonomous Mobile Robot – AMR) της Seat που προσφέρουν εδώ και λίγες μέρες τις υπηρεσίες τους στη μονάδα της εταιρείας στο Martorell είναι γνωστές επίσης με την ονομασία EffiBOTs λειτουργώντας είτε αυτόνομα είτε συνεργατικά με το εργατικό δυναμικό του εργοστασίου.

Μειώνοντας σημαντικά την ανάγκη των εργαζομένων να μετακινούνται για την εκτέλεση των καθηκόντων τους, τα AMRs βοηθούν στη μεταφορά εξαρτημάτων στις εγκαταστάσεις της Seat στο Martorell, οι οποίες καλύπτουν μια συνολική επιφάνεια 2,8 εκατομμυρίων τετραγωνικών μέτρων.

Η Seat δηλώνει με έμφαση ότι θα συνεχίζει να εργάζεται πάνω στην εξέλιξη και εφαρμογή ψηφιακών εργαλείων και λύσεων για να διασφαλίσει ότι το εργοστάσιο στο Martorell θα γίνει μια εξυπνότερη, πιο ψηφιοποιημένη και συνδεδεμένη εγκατάσταση

Σύμφωνα με την Seat, με τα δύο πρώτα AMRs «η μάρκα θα προσαρμόσει τις διαδικασίες παραγωγής της και θα διαχειριστεί τους πόρους και την επικοινωνία μεταξύ των διαφόρων τομέων της εγκατάστασης πιο αποτελεσματικά».

Seat

Επί της ουσίας, το EffiBOT είναι ένα ρομπότ που αναπτύχθηκε από τη γαλλική εταιρεία Effidence, με την οποία η Seat συνεργάστηκε για να προσαρμόσει τις δραστηριότητές της στο Martorell. Σύμφωνα με την εταιρεία, το ρομπότ μπορεί να ακολουθήσει το άτομο που άγγιξε την οθόνη αφής του καθώς κινείται στο εργοστάσιο, ενώ την ίδια στιγμή είναι σε θέση να πραγματοποιήσει διάφορες διαδρομές ανάμεσα σε ανθρώπους ή αντικείμενα που θα βρεθούν στο διάβα του.

Μεταξύ άλλων εργασιών, το EffiBOT μπορεί να μεταφέρει όλα τα είδη εξοπλισμού που απαιτούνται για τη συναρμολόγηση αυτοκινήτων «σηκώνοντας» έως και 250 κιλά – επίσης έχει την ικανότητα να έλκει αντικείμενα με βάρος έως και 500 κιλά.

Σε αντίθεση με τα Automated Guided Vehicles, τα AMRs, όπως το EffiBOT, μπορούν να αναγνωρίσουν το περιβάλλον τους για να χαρτογραφήσουν τη διαδρομή τους σε έναν καθορισμένο προορισμό αποφεύγοντας κατά την πορεία τους τυχόν εμπόδια.

Εκτός από τα EffiBOTs, το εργοστάσιο της Seat στο Martorell διαθέτει επί του παρόντος περίπου 20 συνεργατικά ρομπότ στα διάφορα τμήματα συναρμολόγησης οχημάτων, συμπεριλαμβανομένων των «cobots» που είναι υπεύθυνα για την τοποθέτηση των λογοτύπων στα Arona και Ibiza.

Seat

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Seat
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ