top icon
Επικαιρότητα

Αυτονομία 647 χλμ. για το Tesla Model S

Η γνωστή αμερικανική αρχή Environmental Protection Agency αξιολόγησε την πραγματική αυτονομία της νεότερης έκδοσης Long Range Plus του Tesla Model S ανακοινώνοντας πως η τελευταία ανέρχεται στα 402 μίλια – δηλαδή στα 647 χλμ.

Με δεδομένο το γεγονός ότι η αυτονομία κίνησης που μπορεί να εξασφαλίσει ένα EV με μια πλήρη φόρτιση της μπαταρίας του εξακολουθεί να αποτελεί ζήτημα ζωτικής σημασίας, η Tesla μπορεί πλέον να καυχιέται ότι είναι ο πρώτος κατασκευαστής παγκοσμίως που καταφέρνει να ξεπεράσει το άτυπο φράγμα των 400 μιλίων μετά και τις επίσημες ανακοινώσεις-πιστοποιήσεις που εξέδωσε η αμερικανική Environmental Protection Agancy.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την αμερικανική αρχή, η έκδοση Long Range Plus του Tesla Model S είναι σε θέση να καλύψει, ούτε λίγο ούτε πολύ, μια διαδρομή μήκους 647 χλμ. (402 μίλια) χωρίς την ανάγκη «αναζωογόνησης» της μπαταρίας του οχήματος σε εξωτερική πηγή παροχής ηλεκτρικής ενέργειας – και αυτό την ώρα που το προηγούμενο μοντέλο, το Model S 100D, είχε επιτύχει το 2019 επίδοση που ήταν μικρότερη κατά 20% σε σχέση με τη σημερινή.

Πως επετεύχθη η αυτονομία των 647 χλμ.

Σύμφωνα με την Tesla, η επίτευξη της ως άνω αυτονομίας από την έκδοση Long Range Plus δεν αποτελεί παρά την προσπάθεια μιας καλά συντονισμένης προσπάθειας των μηχανικών αλλά και των σχεδιαστών της Tesla σε τομείς που δεν σχετίζονται μόνο με την μπαταρία της κορυφαίας έκδοσης του Model S. Για παράδειγμα, σημαντικές «περικοπές» έγιναν στον τομέα του βάρους του αυτοκινήτου, ενώ χάρη στην… ιδιοφυή σχεδίαση των ζαντών τύπου Tempest με πλάτος 8,5 ίντσες, το Model S Long Range Plus εξοικονομεί ενέργεια έως και 2% σε σχέση με το παρελθόν.

Την ίδια στιγμή λιγότερες τριβές – άρα και μικρότερες απώλειες – επετεύχθησαν μέσω της αντικατάστασης μιας αντλίας μηχανικού τύπου με μια ηλεκτρική στον οπίσθιο ηλεκτροκινητήρα (η λειτουργία της δεν επηρεάζεται πλέον από την ταχύτητα κίνησης του οχήματος), ενώ επεμβάσεις, που αυξάνουν στο ταξίδι στον αυτοκινητόδρομο την αυτονομία κατά 2%, έγιναν και στο κιβώτιο που βρίσκεται εγκατεστημένο στον εμπρόσθιο ηλεκτροκινητήρα ακολουθώντας εν πρόκειμένω λύσεις που υιοθετήθηκαν στα Model 3 και Model Y. Τέλος, επεμβάσεις έγιναν και στο σύστημα αναγεννητικής πέδησης με την προσθήκη της λειτουργίας Hold.

Τα Top 6 EV σε αυτονομία σύμφωνα με την αμερικανική EPA

1. Tesla Model S 647 χλμ. 2. Tesla Model X 565 χλμ. 3. Tesla Model 3 Long Range 531 χλμ. 4. Tesla Model Y 508 χλμ. 5. Chevrolet Bolt EV 417 χλμ. 6. Hyundai Kona Electric 415 χλμ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ