top icon
Επικαιρότητα

Αυτονομία 832 χλμ. για το ηλεκτρικό Lucid Air

Το 4θυρο Air της αμερικανικής Lucid Motors στοχεύει σε αυτονομία 832 χλμ. με ένα μόλις γέμισμα της μπαταρίας του – που όπως όλα μαρτυρούν θα έχει χωρητικότητα 130 kWh.

Η μάχη στον τομέα της αυτονομίας που μπορεί να προσφέρει σήμερα ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, καλά κρατεί. Μετά τα αδιαμφισβήτητα κατορθώματα της αμερικανικής Tesla και το κλείσιμο της ψαλίδας των mainstream κατασκευαστών που πλέον επιχειρούν με ολοένα και μεγαλύτερη τόλμη στον αναπτυσσόμενο κλάδο των EVs, μία ακόμα εταιρεία από την αντίπερα όχθη του Ατλαντικού μπαίνει δυναμικά στο παιχνίδι – και μάλιστα με υψηλές αξιώσεις.

Lucid Air

Ο λόγος για την Lucid Motors, μια εταιρεία κατασκευής μπαταριών μέχρι και το 2016, που ήταν γνωστή έως τότε με την άγνωστη για τα ευρωπαϊκά δεδομένα ονομασία Atieva. Η αμερικανική φίρμα με την κινεζική – και όχι μόνο – κεφαλαιακή υποστήριξη  πραγματοποίησε στις αρχές του 2017 το επόμενο βήμα της και ως νεότευκτος κατασκευαστής οχημάτων με έδρα την Καλιφόρνια των ΗΠΑ παρουσίασε το Air, ένα πολυτελές και εντυπωσιακό στην όψη σεντάν στο μέγεθος μιας Mercedes E Class, το οποίο κινείται από δύο ηλεκτροκινητήρες που συνδυαστικά αποδίδουν, σύμφωνα με τα λεγόμενα της εταιρείας, 1.000 ίππους.

Διαβάστε επίσης: 379 χλμ./ώρα για το ηλεκτρικό Lucid Air (+video)

Σήμερα, με μια εκτενή, πλην όμως «συγκρατημένη» ως προς τα στοιχεία που παρέχει, ανακοίνωσή της, η Lucid Motors κατέστησε γνωστό ότι το νέο Lucid Air θα είναι εξοπλισμένο με ηλεκτρικό σύστημα φόρτισης που θα λειτουργεί στα 900 Volt (το πρώτο σε παγκόσμιο επίπεδο) στοχεύοντας, σύμφωνα με τις μετρήσεις που πραγματοποίησε η ανεξάρτητη εταιρεία FEV North America, Inc με βάση τον κύκλο δοκιμών και πιστοποίησης της αμερικανικής Environmental Protection Agency (EPA), σε αυτονομία με μία φόρτιση της τάξης των 832 χλμ. (517 μίλια).

«Είμαι χαρούμενος που το Lucid Air κατάφερε να πετύχει με τις μετρήσεις της ανεξάρτητης FEV εκτιμώμενη αυτονομία σύμφωνα το πρωτόκολλο της EPA της τάξης των 517 μιλίων. Αυτό είναι ένα ορόσημο στην ιστορία εξέλιξης των EV, και πρόκειται για ένα επίτευγμα που αποτελεί προϊόν της τεχνολογίας που εξέλιξε in-house η Lucid» δήλωσε ο CEO της εταιρείας, Peter Rawlinson.

Χωρίς να ανακοινώνει τη χωρητικότητα της μπαταρίας, η Lucid Motors επισημαίνει ότι η τελευταία «αποτελεί προϊόν έρευνας με διάρκεια 10 έτη και δοκιμών σε πραγματικές συνθήκες άνω των 20 εκατ. μιλίων».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Atieva, που πλέον αποτελεί θυγατρική εταιρεία της Lucid Motors, αποτελεί τον βασικό προμηθευτή μπαταριών του ηλεκτρικού πρωταθλήματος της Formula E από το 2018 – και τουλάχιστον μέχρι το 2022.

Σύμφωνα με την Lucid Air, το νέο Air θα παρουσιαστεί στην τελική του μορφή στις 9 Σεπτεμβρίου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ