top icon
Επικαιρότητα

To αυτόνομο ρομπότ-φορτιστής της VW (+video)

Η VW παρουσιάζει σήμερα την πρωτότυπη μορφή ενός αυτόνομου ρομπότ-φορτιστή που φιλοδοξεί να αλλάξει τα δεδομένα στη διαδικασία «αναζωογόνησης» της μπαταρίας ενός EV με ηλεκτρική ενέργεια.

Ένας χρόνος έχει περάσει από τότε που η VW παρουσίασε για πρώτη φορά τα φιλόδοξα σχέδιά της για την κατασκευή και διάθεση στο εγγύς μέλλον ενός αυτόνομου ρομπότ-φορτιστή που θα «αναζωογονεί» τις μπαταρίες ενός EV με ηλεκτρική ενέργεια, και σήμερα το γερμανικό εργοστάσιο φέρνει στο φως τα πρώτα απτά πρωτότυπα του συγκεκριμένου γκάτζετ.

Το ρομπότ-φόρτισης της VW Group Components λειτουργεί εντελώς αυτόνομα έχοντας… ανοιχτή επικοινωνία με το αυτοκίνητο. Όντας σε θέση να το προσεγγίζει ακόμα και σε δυσπρόσιτες θέσεις στάθμευσης, μέσω του κατάλληλου λογισμικού το ρομπότ-φορτιστής μπορεί μεταξύ άλλων να ανοίγει το πορτάκι της θύρας φόρτισης αλλά και να συνδέει/αποσυνδέει το σχετικό βύσμα, με την όλη διαδικασία να πραγματοποιείται χωρίς καμία απολύτως ανθρώπινη εμπλοκή.

VW Group Components

Για να φορτίσει πολλά οχήματα ταυτόχρονα, το κινητό ρομπότ μετακινεί προς το όχημα ένα ρυμουλκούμενο (ουσιαστικά μία κινητή μονάδα αποθήκευσης ενέργειας), το συνδέει και στη συνέχεια χρησιμοποιεί αυτήν τη μονάδα αποθήκευσης ενέργειας για να φορτίσει την μπαταρία του ηλεκτρικού αυτοκινήτου. Η μονάδα αποθήκευσης της ηλεκτρικής ενέργειας παραμένει συνδεδεμένη με το όχημα κατά τη διαδικασία φόρτισης. Εν τω μεταξύ, το ρομπότ είναι σε θέση με τον ίδιο ακριβώς τρόπο να παρέχει υπηρεσίες φόρτισης και σε άλλα ηλεκτρικά οχήματα. Μόλις ολοκληρωθεί η όλη διαδικασία, το αυτοκινούμενο ρομπότ συλλέγει τις κινητές μονάδες αποθήκευσης της ηλεκτρικής ενέργειας και τις «επιστρέφει» στον κεντρικό σταθμό για την επαναφόρτισή τους.

Δείτε το σχετικό βίντεο στη συνέχεια:

Σύμφωνα με την VW, το αυτοκινούμενο ρομπότ-φορτιστής καλείται από τον ιδιοκτήτη του ηλεκτρικού αυτοκινήτου μέσω smartphone και της σχετικής εφαρμογής (ή εναλλακτικά μέσω επικοινωνίας V2X), φέροντας και συνδέοντας αυτόνομα τη συσκευή αποθήκευσης της ενέργειας στο όχημα. Με τα ενσωματωμένα ηλεκτρονικά συστήματα φόρτισης, η συγκεκριμένη συσκευή θα παρέχει ισχύ φόρτισης με ρεύμα DC έως και 50 kW.

VW Group Components

Το ρομπότ-φορτιστής είναι εξοπλισμένο με κάμερες, λέιζερ και μια πλειάδα αισθητήρων. Ο συνδυασμός των τελευταίων όχι μόνο επιτρέπει στο ρομπότ να πραγματοποιεί πλήρως τη διαδικασία φόρτισης, αλλά και να κυκλοφορεί ελεύθερα σε υπόγειους ή υπέργειους χώρους στάθμευσης, να αναγνωρίζει πιθανά εμπόδια και να αντιδρά σε μια ποικιλία σεναρίων και συνθηκών. Συνολικά , η πρόταση της VW, σε συνδυασμό με τον συμπαγή σχεδιασμό του ρομπότ φόρτισης, έρχονται να συνθέσουν μια έξυπνη και βιώσιμη λύση για την «αναζωογόνηση» της μπαταρίας ενός EV σε όλους τους ιδιωτικούς ή δημόσιους χώρους στάθμευσης οχημάτων που δεν διαθέτουν τις απαραίτητες υποδομές φόρτισης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ