Επικαιρότητα Κόσμος

Αύξηση πωλήσεων στην Ευρώπη τον Οκτώβριο

Οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων στην Ευρώπη τον Οκτώβριο κατέγραψαν άνοδο που άγγιξε το 9% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2018.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ACEA, οι ταξινομήσεις καινούργιων αυτοκινήτων στην Ευρώπη σημείωσαν άνοδο 8,6% τον Οκτώβριο, με τις αγορές της Γαλλίας και της Γερμανίας να «οδηγούν» την αγορά σε θετικό πρόσημο, σε συνδυασμό με την αισθητή βελτίωση του βηματισμού του VW Group που σε σύγκριση με τη δύσκολη – ελέω WLTP – περσινή περίοδο κατέγραψε σημαντική άνοδο.

Σε απόλυτα νούμερα, οι πωλήσεις καινούργιων αυτοκινήτων έφτασαν τις 1,21 εκ. μονάδες,

Συνολικά το VW Group είδε τις πωλήσεις του να βελτιώνονται κατά 31% τον Οκτώβριο, με την Porsche μάλιστα να τις πενταπλασιάζει. Οι Audi, VW, Seat και Skoda σημείωσαν άλμα που αντίστοιχα έφτασε το 65%, 29%, 28% και 6,8%.

Το Renault Groupe αύξησε την εμπορική του επιρροή κατά 13%, με την Renault να κερδίσει ποσοστιαία 16 μονάδες και την Dacia σχεδόν 8.

Οι πωλήσεις της PSA Groupe σημείωσαν πτώση της τάξης του 4,9% εξαιτίας της μείωσης της δημοτικότητας της Opel κατά 27% σε σχέση με τον περσινό πάντα Οκτώβριο. Με την Peugeot να μην μεταβάλει τις επιδόσεις της, η Citroen είδε την αύξηση των πωλήσεών της να σταματά ποσοστιαία στο 12%.

Μικρή άνοδο (2,5%) κατέγραψε η FCA, με τις Alfa Romeo, Jeep και Fiat να βελτιώνουν το εμπορικό τους βήμα κατά 11%, 5% και 1,3% αντίστοιχα.

H Ford έμεινε «σταθερή», με τις BMW και Mercedes να κερδίζουν ποσοστιαία 6% και 2%.

Οι κατασκευαστές από την Ασία βελτίωσαν την επιρροή τους κατά 13%, με την Toyota να «κερδίζει» 9,4%, την Kia 1,3% και την Nissan 0,6%._X.A.

Ποιος πιστεύετε ότι θα είναι ο νικητής του φετινού Ράλλυ Μόντε Κάρλο;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου