top icon
Επικαιρότητα

Βαθαίνει η κρίση στη Nissan

Την παραίτησή του υπέβαλε ο Jose Munoz, υπεύθυνος των δραστηριοτήτων της Nissan στην Κίνα και συνάμα εκείνος που υπό το «βλέμμα» και τις ευλογίες του Carlos Ghosn συνέβαλε καθοριστικά στο πρόσφατο παρελθόν στο εμπορικό άλμα του Ιάπωνα κατασκευαστή στην πάντοτε απαιτητική αγορά των ΗΠΑ.

Ο Jose Munoz, ένα από τα κορυφαία στελέχη της Nissan Motor Co, υπέβαλε χθες την παραίτησή του, προκαλώντας έτσι ένα ακόμα «χτύπημα» στους διοικούντες της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας, οι οποίοι φαίνεται πως έχουν διευρύνει τις έρευνες τους και σε άλλα πρόσωπα εντός Nissan μετά τις φερόμενες οικονομικές παρατυπίες του πρώην προέδρου της, Carlos Ghosn.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Jose Munoz θεωρείται ως ένας από τους πιο στενούς σύμμαχους του Carlos Ghosn, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που είχαν αναδείξει τον 53χρονο ως τον επικρατέστερο στην κούρσα διαδοχής στην ιαπωνική εταιρεία του κρατούμενου στις φυλακές του Τόκιο γαλλο-λιβανέζου μάνατζερ.

Ο Jose Munoz, ο οποίος ηγούνταν τον τελευταίο καιρό των δραστηριοτήτων της Nissan στην Κίνα, έκανε την ανακοίνωση της παραίτησής του με μια δημοσίευση στο προφίλ του στο LinkedIn.

«Δυστυχώς, η Nissan εμπλέκται επί του παρόντος σε θέματα που έχουν και θα συνεχίσουν να εκτρέπουν την εστίασή της».

«Όπως επανειλημμένα και πρόσφατα κατέστησα σαφής στην εταιρεία, ανυπομονώ να συνεχίσω να βοηθάω τη Nissan στις έρευνές της».

Ο Jose Munoz εντάχθηκε στους κόλπους της Nissan το 2004 αποτελώντας τον κινητήριο μοχλό για τη σημαντική επέκτασή της στη Β. Αμερική, αμέσως μετά το ξέσπασμα της παγκόσμιας οικονομικής κρίση. Έκτοτε, η Nissan πέτυχε να αυξήσει σημαντικά το μερίδιο αγοράς της στις ΗΠΑ καταγράφοντας ρεκόρ πωλήσεων._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ