top icon
Επικαιρότητα

Βαθαίνει η κρίση στη Nissan, παραιτήθηκε ο CEO της

Ο Hiroto Saikawa, ο άνθρωπος ο οποίος κίνησε τα νήματα στις έρευνες γύρω από την υπόθεση του πρώην ισχυρού άνδρα των Renault και Nissan, Carlos Ghosn, παραιτήθηκε από τη θέση του CEO της ιαπωνικής εταιρείας.

Ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Nissan δήλωσε σήμερα ότι ο Hiroto Saikawa παραιτείται από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου με ισχύ από την προσεχή Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου και ότι ο μέχρι σήμερα COO της ιαπωνικής εταιρείας, Yasuhiro Yamauchi, θα αναλάβει προσωρινά χρέη CEO έως ότου βρεθεί μόνιμος αντικαταστάτης μέχρι τα τέλη του προσεχούς μήνα.

Η απόφαση του ΔΣ της ιαπωνικής εταιρείας να ζητήσουν επιτακτικά από τον Hiroto Saikawa να εγκαταλείψει τη θέση του έρχεται στο φως λίγα μόλις 24ώρα μετά την παραδοχή του ίδιου ότι παραβίασε τις εσωτερικές διαδικασίες εισπράττοντας «ανάρμοστα πιο υψηλές αμοιβές». Αυτή η παραδοχή, η οποία αποτέλεσε προϊόν μιας ακόμα εσωτερικής έρευνας στους κόλπους της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας μετά από εκείνες που αφορούν το σκάνδαλο του πρώην προέδρου της, Carlos Ghosn, θέτει τη Nissan σε μια νέα φάση ανακατατάξεων και αβεβαιότητας.

Ο 65χρονος πλέον Hiroto Saikawa εντάχθηκε στους κόλπους της Nissan το 1977._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ