top icon
Κόσμος

Bentley Bentayga S: Ακόμα πιο σπορτίφ

Η νέα Bentley Bentayga S είναι ένα πολυτελές SUV για κάθε επιφάνεια, με έντονα σπορ χαρακτήρα και κορυφαίες επιδόσεις.

Η νέα Bentley Bentayga S είναι αναμφίβολη μια επιβλητική πρόταση στην κατηγορία των πολυτελών SUV και συνάμα ένα όχημα σχεδιασμένο και κατασκευασμένο στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπως και κάθε Bentayga – και συγκεκριμένα στο ουδέτερο ως προς το αποτύπωμα άνθρακα εργοστάσιο της εταιρείας, στο Crewe.

Η έκδοση S προσφέρει ένα ακόμα πιο δυναμικό κινητήριο σύστημα και διαθέτει στο βασικό της εξοπλισμό το Bentley Dynamic Ride, σε συνδυασμό με επιλογή σπορ λειτουργίας για το σασί, για καλύτερη συμπεριφορά στις στροφές. Μια αύξηση κατά 15% στην απόσβεση της ανάρτησης ενισχύει το πλαίσιο και παρέχει μια ιδανική πλατφόρμα για μια πιο δυναμική, σπορ ρύθμιση του ESC.

Εξωτερικά, οι σκουρόχρωμοι προβολείς της Bentley Bentayga S, οι μαύροι πλαϊνοί καθρέφτες, διάφορες σχεδιαστικές λεπτομέρειες σε μαύρο χρώμα και οι διπλές απολήξεις της σπορ εξάτμισης, με μειωμένες διατρήσεις στον σιγαστήρα που εξασφαλίζουν έναν χαρακτηριστικό και ακόμα πιο μπάσο ήχο, αυξάνουν την ήδη επιβλητική παρουσία του μοντέλου στον δρόμο.

Στην πολυτελώς εκλεπτυσμένη καμπίνα, ξεχωρίζουν τα νέα καθίσματα, με ιδιαίτερους συνδυασμούς χρωμάτων και υλικών – ανάμεσά τους και το Alcantara – που όλα αναδεικνύουν τη σπορ εμπειρία. Οι χρωματικές πινελιές στο ταμπλό, στην κεντρική κονσόλα, οι επενδύσεις των θυρών και των καθισμάτων, τα υλικά στο τιμόνι και τον μοχλό ταχυτήτων, δίνουν στην Bentley Bentayga S ένα τολμηρό και σύγχρονο στυλ. Επίσης, τα νέα γραφικά στον πίνακα οργάνων και οι διάφορες σημάνσεις “S” στην καμπίνα, υποδηλώνουν το ξεχωριστό μοντέλο.

Bentley Bentayga S

Στα «ενδότερα» της Bentley Bentayga S

H νέα Bentley Bentayga S διαθέτει τον περίφημο 8κύλινδρο twin turbo βενζινοκινητήρα των 4,8 λίτρων της εταιρείας, που συνδυάζει την ισχύ με την οικονομία. Ο κινητήρας τελευταίας γενιάς αποδίδει ισχύ 550 ίππους, συνδυασμό με ροπή 770 Nm ροπής, εξασφαλίζοντας επιτάχυνση από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε 4,5 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα 290 χλμ./ώρα.

Το Bentley Dynamic Ride ανήκει στον στάνταρ εξοπλισμό, αποτελώντας εξέλιξη της πρώτης ηλεκτρικής ενεργής τεχνολογίας ελέγχου ολίσθησης της Bentley στον κόσμο, στα 48V. Το σύστημα μπορεί να αντιδράσει σε 0,3 δευτερόλεπτα ελέγχοντας ροπή έως 1.300 Nm, για να εξουδετερώσει τις πλευρικές δυνάμεις ολίσθησης στις στροφές, εξασφαλίζοντας τη μέγιστη επαφή των ελαστικών και κορυφαία σταθερότητα, άνεση οδήγησης και αίσθηση ελέγχου.

Bentley Bentayga S

Στην επιλογή Sport, η αίσθηση ελέγχου βελτιώνεται ακόμα περισσότερο, με την κλίση του αμαξώματος να περιορίζεται λόγω της πρόσθετης αύξησης κατά 15% στην απόσβεση της αερανάρτησης και του συνδυασμού των Electronic Stability Control και Bentley Dynamic Ride. Παράλληλα, ο οδηγός απολαμβάνει τα αποτελέσματα της επαναβαθμονόμησης του συστήματος “Bentley’s Torque Vectoring by Brake”, με το αυτοκίνητο να φρενάρει ελαφρά τον εσωτερικό πίσω τροχό στην είσοδο στη στροφή, για να βελτιώσει το turn-in του εμπρός άξονα.

Τέλος, οι εκτός δρόμου δυνατότητες της Bentayga παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, με την προαιρετική προδιαγραφή All-Terrain να φέρνει τέσσερις ειδικές εκτός δρόμου λειτουργίες (Snowand Wet Grass, Dirtand Gravel, Mudand Trail και Sand).

Bentley Bentayga S

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Bentley Bentayga S
  • Bentley Bentayga S
  • Bentley Bentayga S
  • Bentley Bentayga S
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ