top icon
Επικαιρότητα

Bentley Bentayga Speed: Το λέει και το όνομά της

Με 635 ίππους και 900 Nm ροπής, η συγκεκριμένη έκδοση της Bentley Bentayga φέρει – διόλου τυχαία – το όνομα Speed.

Η βρετανική εταιρεία παρουσίασε την έκδοση Speed της Bentley Bentayga, η οποία τροφοδοτείται από μία βελτιωμένη σε απόδοση εκδοχή του 6λιτρου W12 «δί-τουρμπου» κινητήρα της. Πιο συγκεκριμένα, χάρη στους 635 ονομαστικούς του ίππους, αλλά και τα 900 Nm του, το θηριώδες SUV της Bentley είναι σε θέση να ολοκληρώσει τη δοκιμασία επιτάχυνσης από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε χρόνο μόλις 3,9 δλ. Η δε τελική του ταχύτητα ανέρχεται στην καθ’ όλα εντυπωσιακή τιμή των 306 χλμ./ώρα.

Ο οδηγός της νέας Bentayga Speed έχει στη διάθεσή του τέσσερα προγράμματα λειτουργίας, ανάμεσα τους και το εξατομικευμένο Custom, με τον W12 κινητήρα να συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων. Το «παρών» δίνει επίσης μία βελτιωμένη έκδοση της ηλεκτρονικά ελεγχόμενης ανάρτησης Dynamic Ride της Bentley καθώς και ένα ήπια υβριδικό σύστημα κίνησης των 48V. Προαιρετικά, υπάρχει η δυνατότητα παραγγελίας κεραμικών φρένων που «αντιστέκονται» έως και σε θερμοκρασίες της τάξης των 1.000 βαθμών Κελσίου εξασφαλίζοντας συγχρόνως ροπή πέδησης 6.000 Nm.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Speed είναι η τέταρτη κατά σειρά εκδοχή της Bentayga, μετά τις V8, W12 και plug-in hybrid. Η τελευταία, ωστόσο, αν και έχει παρουσιαστεί πέρσι στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, δεν πωλείται ακόμα, καθώς η βρετανική εταιρεία συνεχίζει να αντιμετωπίζει προβλήματα με την πιστοποίηση της συγκριμένη έκδοσης σύμφωνα με το νέο πρωτόκολλο του WLTP που τέθηκε σε ισχύ στο σύνολο των ευρωπαϊκών αγορών την 1η Σεπτεμβρίου του περασμένου έτους._X.A.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ