top icon
Κόσμος

Bentley Mulliner Riviera – με έμπνευση από την θάλασσα και το yachting

Η Bentley Motors λανσάρει τη μοναδική γκάμα Mulliner Riviera για να γιορτάσει τον εκλεπτυσμένο κόσμο της βιομηχανίας του yachting.

Βασισμένη στην οδηγοκεντρική Continental GT Convertible, που αποτελεί την απόλυτη έκφραση ενός ανοικτού Grand Touring μοντέλου, η γκάμα Mulliner Riviera Collection είναι διαθέσιμη αποκλειστικά μέσω της κάθετης μονάδας Bentley στο κοσμοπολίτικο Πριγκιπάτο του Μονακό, εκεί όπου συναντιέται η ελίτ ιστιοπλοϊκή οικογένεια της Μεσογείου.

Οι χειροποίητες λεπτομέρειες της γκάμας Mulliner Riviera Collection αντανακλούν τον εκλεκτικό χαρακτήρα της Γαλλικής Ριβιέρας, όπου κάθε καλοκαίρι πραγματοποιείται το διάσημο Ναυτικό Σαλόνι του Μονακό. Η γκάμα περιλαμβάνει την επιλογή τριών μοναδικών εξωτερικών χρωματικών επιλογών για τους Μονεγάσκους πελάτες – Aegean Blue, Aquamarine και Caribbean Blue – που δημιουργήθηκαν για να αντικατοπτρίζουν τα χρώματα της Μεσογείου. Η ίδια βαφή χρησιμοποιείται επίσης στις εξωτερικές λεπτομέρειες από ανθρακονήματα, όπως και στην πίσω αεροτομή.

Bentley Mulliner Riviera

Μέσα στο εσωτερικό της Continental GT Convertible, το οποίο προσφέρει απαράμιλλα επίπεδα πολυτέλειας και τεχνολογία αιχμής, τα μοντέλα της γκάμας Mulliner Riviera Collection διαθέτουν ορισμένα εμπνευσμένα από την ιστιοπλοΐα χαρακτηριστικά, όπως τα λογότυπα των ναυτικών κόμπων στα προσκέφαλα, τις δερμάτινες επενδύσεις Linen και Alcantara και τα εξατομικευμένα ένθετα Riviera Collection. Οι θήκες κλειδιών Hide Riviera, τα κεντημένα εμβλήματα Riviera και το εξατομικευμένο εσωτερικό Colour Split προστίθενται στο εμπνευσμένο από την θάλασσα θέμα.

Bentley Mulliner Riviera

Η γκάμα Mulliner Riviera Collection αποδεικνύει ότι όλα είναι δυνατά για τους πιο απαιτητικούς πελάτες της Bentley. Η παλαιότερη εταιρεία κατασκευής αμαξωμάτων στον κόσμο βρίσκεται στο Crewe της Μεγάλης Βρετανίας, στην έδρα της Bentley και προσφέρει πλέον την αριστοτεχνία της σε τρία διαφορετικά επίπεδα. Το πρώτο αφορά μοντέλα που είναι διαθέσιμα στον επίσημο διαδικτυακό διαμορφωτή της Bentley, ως «Curated by Mulliner».

Bentley Mulliner Riviera

Το «Mulliner Bespoke» αφορά μοντέλα που διατίθενται μόνο μέσω του επίσημου Δικτύου της εταιρείας, όπως η γκάμα Mulliner Riviera Collection, ενώ το «Mulliner Coachbuilt» αφορά πραγματικά μοναδικά, χειροποίητα από την ομάδα της Mulliner οχήματα, όπως η Mulliner Batur που παρουσιάστηκε πρόσφατα.

Bentley Mulliner Riviera

Οι ρίζες της Mulliner χρονολογούνται από το 1500, όταν η εταιρεία κατασκεύαζε πολυτελείς άμαξες στην Αγγλία. Το 1923, οι τεχνίτες της Mulliner εργάστηκαν για πρώτη φορά πάνω σε ένα πλαίσιο Bentley, κατασκευάζοντας στο χέρι το αμάξωμα για την Bentley 3 Litre που παρουσιάστηκε στην Έκθεση Olympia Show στο Λονδίνο.

Το 1952, η Mulliner κατασκεύασε το αμάξωμα μίας από τις πλέον εμβληματικές Bentley της ιστορίας. Η R-Type Continental αποτέλεσε την έμπνευση για τη σημερινή Continental GT. Πέντε χρόνια αργότερα ακολούθησε η Continental Flying Spur, μία ειδική τετράθυρη λιμουζίνα που έχει δημιουργηθεί χρησιμοποιώντας σαν βάση το πλαίσιο της Bentley Continental. Η Mulliner έγινε επίσημα μέλος της Bentley Motors το 1959, διαθέτοντας χώρους εργασίας στο Crewe, έδρα της Bentley.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ