top icon
Επικαιρότητα

«Βγήκε» από την παραγωγή το 500.000o Nissan Qashqai

Το ιαπωνικό crossover συνεχίζει ακάθεκτο την κατασκευαστική αλλά και εμπορική του επιτυχία του στη Μ. Βρετανία. Και όχι μόνο.

Απόδειξη; Το 500.000ο μοντέλο που μόλις πριν λίγες ημέρες πήρε… εξιτήριο από τη γραμμή παραγωγής της ιαπωνικής εταιρείας που, ως γνωστόν, βρίσκεται στο Sunderland της Μ. Βρετανίας. Και όλα αυτά, σε μια παραγωγική διαδικασία που κλείνει σήμερα τους 21 μόλις μήνες. Με ρυθμό παραγωγής ενός οχήματος κάθε 62 δευτερόλεπτα(!), το νέο Qashqai έρχεται να αθροιστεί τη δυναμική αυτή στα σχεδόν 2 εκ. αυτοκίνητα του μοντέλου της προηγούμενης γενιάς που ταξινομήθηκαν τα περασμένα χρόνια στις επιμέρους αγορές της Ευρώπης, γεγονός που αν μη τι άλλο το καθιστά σήμερα ως το πιο επιτυχημένο crossover μοντέλο στο σύνολο των επιμέρους αγορών της.

Άξιο μνείας είναι το γεγονός πως από τα 500.000 αυτά οχήματα, σχεδόν το 1/5 «παρέμεινε» εντός των τειχών του Ηνωμένου Βασιλείου. Ενδεικτικά, αξίζει να σημειώσουμε πως μοντέλα που στο παρελθόν κατασκευάζοντας εντός των γεωγραφικών ορίων της Μ. Βρετανίας, όπως το Μκ1 Ford Cortina και το Austin Moris 1.300/1.500, στο παρελθόν κατάφεραν να υπερβούν το άτυπο φράγμα των 500.000 μονάδων σε χρονικό διάστημα ίσο με 34 και 29 μήνες, αντίστοιχα._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ