top icon
Κόσμος

BMW: Αναβαθμίσεις μοντέλων από το φθινόπωρο του 2022

Έναρξη πωλήσεων για την ηλεκτρική BMW iX1 και τις plug-in υβριδικές εκδόσεις της Χ1, νέοι κινητήρες για τις i4 και Σειρά 2 Active Tourer και πρόσθετα στοιχεία τεχνολογίας για τη Σειρά 1 και Σειρά 2 Gran Tourer.

Μόλις μερικές εβδομάδες μετά το λανσάρισμα στην αγορά της νέας BMW X1, η αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του SAV μοντέλου των Γερμανών προγραμματίζεται να κυκλοφορήσει το Νοέμβριο του 2022. Μαζί με την iX1 xDrive30, λανσάρονται επίσης δύο plug-in υβριδικά μοντέλα και δύο ακόμα εκδόσεις της X1 με συμβατικό κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Η BMW iX1 xDrive30 διαθέτει δύο μονάδες e-drive στον εμπρός και τον πίσω άξονα που παράγουν συνδυαστικά ισχύ 313 ίππων και ροπή 494 Nm. Η δε αυτνομία, προσδιορισμένη στον κύκλο WLTP, κυμαίνεται μεταξύ 417 και 440 χιλιομέτρων. Η γκάμα της Χ1 περιλαμβάνει επίσης δύο plug-in υβριδικά εκδόσεις, τις xDrive30e και xDrive25e καθώς και δύο νέες εκδόσεις κινητήρων εσωτερικής καύσης με ήπια υβριδική τεχνολογία.

BMW iX1 xDrive30

Τα plug-in υβριδικά συστήματα κίνησης της BMW για τη νέα X1 αποτελούνται το καθένα από μία μονάδα e-drive που επενεργεί στους πίσω τροχούς και σε έναν 3κύλινδρο βενζινοκινητήρα που κινεί τους εμπρός τροχούς μέσω του 7τάχυτου κιβωτίου Steptronic διπλoύ συμπλέκτη. Οι μπαταρίες ιόντων λιθίου υψηλής τάσης πέμπτης γενιάς, που είναι επίπεδα τοποθετημένες στο πάτωμα του οχήματος, διαθέτουν ωφέλιμο ενεργειακό περιεχόμενο 14,2 kWh, επιτρέποντας ηλεκτρική αυτονομία 76-88 χλμ. σύμφωνα με το πρότυπο WLTP για την X1 xDrive30e και 77-92 χλμ. για την X1 xDrive25e.

Το σύστημα κίνησης στην X1 xDrive30e παράγει συνολική ισχύ έως 326 ίππους (ο κινητήρας εσωτερικής καύσης αποδίδει 150 ίππους και ο ηλεκτροκινητήρας 177 ίππους, ενώ στην X1 xDrive25e η συνδυαστική απόδοση ανέρχεται στους 245 ίππους (ο κινητήρας εσωτερικής καύσης αποδίδει 136 ίππους και ο ηλεκτροκινητήρας 109 ίππους).

Στις X1 sDrive20i και Χ1 xDrive20d, η ήπια υβριδική τεχνολογία των 48V, που συνδυάζεται με 3κύλινδρο και 4κύλινδρο θερμικό κινητήρα, αποτελείται από έναν ηλεκτροκινητήρα ενσωματωμένο στο 7τάχυτο κιβώτιο Steptronic με διπλό συμπλέκτη, που λειτουργεί ως μίζα/γεννήτρια. Το σύστημα αποδίδει συνολικά 170 και 163 ίππους αντίστοιχα.

BMW X1

Νέα BMW i4 eDrive35

H οικογένεια μοντέλων BMW i4 θα πλαισιωθεί από τον Νοέμβριο του 2022 από την… εισαγωγική έκδοση eDrive35, η οποία παίρνει κίνηση από μια ηλεκτρική μονάδα με ισχύ 286 ίππων και μέγιστη ροπή 400 Nm που κινεί τον πίσω άξονα και επιτρέπει επιτάχυνση από 0 στα 100 χλμ./ώρα σε 6.0 δλ. Η αυτονομία της i4 eDrive35 στον επίσημο κύκλο WLTP φτάνει τα 483 χλμ.

BMW i4

Η νέα BMW 216i Active Tourer

Ένας νέος βασικός κινητήρας θα εμπλουτίσει επίσης τη γκάμα της BMW Σειράς 2 Active Tourer το φθινόπωρο του 2022. Η νέα BMW 216i Active Tourer τροφοδοτείται από έναν 3κύλινδρο βενζινοκινητήρα 1,5 λίτρων που παράγει μέγιστη ισχύ 122 ίππων και μέγιστη ροπή 230 Nm. Η ισχύς του κινητήρα μεταδίδεται στους εμπρός τροχούς μέσω του 7τάχυτου κιβωτίου Steptronic διπλού συμπλέκτη στάνταρ εξασφαλίζοντας επιτάχυνση από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε 10,3 δλ.

BMW Σειρά 2 Active Tourer

Πακέτο Innovation για την BMW Σειρά 1 και την Σειρά 2 Gran Coupe

Προκειμένου να καταστήσει ευκολότερη την εξατομίκευση του αυτοκινήτου, η BMW συγκεντρώνει ελκυστικές, προαιρετικές προτάσεις εξοπλισμού σε ειδικά για κάθε μοντέλο πακέτα. Από το Νοέμβριο του 2022, ένα πακέτο Innovation θα διατίθεται για τη Σειρά 1 και την Σειρά 2 Gran Coupe, το περιεχόμενο του οποίου θα ενισχύσει την οδηγική απόλαυση καθώς και τα επίπεδα άνεσης και ασφάλειας.

Το νέο πακέτο περιλαμβάνει Comfort Access με Digital Key & Welcome, πακέτο εσωτερικού και εξωτερικών καθρεπτών, καθώς και αυτόματο κλιματισμό με έλεγχο δύο ζωνών και ηλεκτρική ρύθμιση καθισμάτων με λειτουργίας μνήμης στην πλευρά του οδηγού. Οι προσαρμοζόμενοι προβολείς LED και η υποβοήθηση μεγάλης σκάλας εξασφαλίζουν βελτιστοποιημένο φωτισμό του δρόμου. Το Head-Up Display και ασύρματη φόρτιση για κινητό τηλέφωνο, περιλαμβάνονται επίσης στο Innovation Package.

BMW Σειρά 2 Gran Coupe

To BMW M Laptimer ως app

Οι επιδόσεις καθίστανται μετρήσιμες τώρα, χάρη στο BMW M Laptimer. Η λειτουργία διατίθεται τώρα σε Ευρώπη, ΗΠΑ και Καναδά ως app του αυτοκινήτου, σε πολλά τρέχοντα μοντέλα BMW και BMW M. Με το BMW M Laptimer, οι χρόνοι γύρων μπορούν να καταγράφονται κατά την οδήγηση στην πίστα και να προβάλλονται η συνολική διάρκεια και το μήκος της διαδρομής της πίστας, ο αριθμός των γύρων, ο χρόνος για τον ταχύτερο γύρο και η υψηλότερη ταχύτητα που επιτυγχάνεται. Το σύστημα αναγνωρίζει τη γραμμή εκκίνησης και τερματισμού ενός γύρου (μήκους από 1 έως 37 χλμ.), χρησιμοποιώντας επαναλαμβανόμενες συντεταγμένες GPS

Το BMW M Laptimer διατίθεται ως app αυτοκινήτου για όλα τα μοντέλα που είναι εξοπλισμένα με λειτουργικό σύστημα BMW Operating System 7 και με την επιλογή Connected Package Professional. Στις BMW M3 και M4, το M Laptimer App αποτελεί μέρος του προαιρετικού εξοπλισμού M Drive Professional. Σε αυτά τα μοντέλα, μόλις η μέτρηση χρόνου ενεργοποιηθεί, εμφανίζεται ένα widget στον πίνακα οργάνων που δείχνει τον τρέχοντα και τον τελικό χρόνο γύρου. Επιπλέον, στο BMW Head-Up Display προβάλλεται τόσο ο τρέχων χρόνος γύρου, όσο και η διαφορά του σε σχέση με τον ταχύτερο μέχρι και εκείνη τη στιγμή καταγεγραμμένο γύρο.

BMW M Laptimer

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ