top icon
Κόσμος

Πρεμιέρα για το BMW Concept XM

Το BMW Concept XM θα είναι στην έκδοση παραγωγής το πρώτο εξηλεκτρισμένο μοντέλο παραγωγής της BMW M που θα παρουσιαστεί επίσημα το 2022 αποδίδοντας, χάρη στο plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης, ισχύ 750 ίππων και ροπή 1.000 Nm.

Το νέο BMW Concept XM, η οποία παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Art Basel Miami Beach 2021, προαναγγέλλει επί της ουσίας την ισχυρότερη BMW M μαζικής παραγωγής, που θα αρχίσει να κατασκευάζεται, σύμφωνα με την BMW, στο τέλος της επόμενης χρονιάς.

Την ίδια στιγμή, το πρωτότυπο έρχεται να αναδείξει τα ξεχωριστά στοιχεία της μάρκας M σε επίπεδο σχεδιασμού, με την ηλεκτροκίνηση να υποστηρίζει για την περίσταση την οδηγική εμπειρία που επιτρέπει στον οδηγό να κινείται σχεδόν αθόρυβα, αλλά και να βιώνει ταυτόχρονα τη διαχρονική απόλαυση των υψηλών επιδόσεων που υπόσχεται το γράμμα Μ.

BMW Concept XM

Σχεδιαστικά, το BMW Concept XM δίνει μία πρώτη γεύση από την αισθητική του εμπρός τμήματος των πολυτελών μοντέλων BMW που θα δούμε στο εγγύς μέλλον, την ώρα που οι αναλογίες του από πλευράς μεγέθους παραπέμπουν «ξεκάθαρα» στην X7, στην οποία και βασίζεται.

Όπως ανακοίνωσε ο Βαυαρός κατασκευαστής, η έκδοση παραγωγής της BMW XM θα κατασκευάζεται από το τέλος του 2022 στο εργοστάσιο του BMW Group στο Spartanburg των ΗΠΑ, στη σημαντικότερη αγορά από πλευράς για το νέο μοντέλο υψηλών επιδόσεων της BMW M.

«Η BMW M λανσάρει το πρώτο της αυτόνομο όχημα μετά τη θρυλική BMW M1, τη χρονιά που γιορτάζεται η 50ή της επέτειος», δηλώνει χαρακτηριστικά η εταιρεία.

BMW Concept XM

Η BMW XM θα διατίθεται μόνο ως plug-in υβριδική, με ηλεκτρική αυτονομία που θα φτάνει τα 80 χιλιόμετρα, και αποκλειστικά ως μοντέλο της BMW M. Το νέο σύστημα κίνησης M Hybrid του BMW Concept XM συνδυάζει έναν V8 κινητήρα με χωρητικότητα  4,4 λίτρων και έναν ηλεκτροκινητήρα αποδίδοντας συνδυαστικά μέγιστη ισχύ 750 ίππων και μέγιστη ροπή 1.000 Nm.

«Το BMW Concept XM επαναπροσδιορίζει πλήρως την κατηγορία αυτοκινήτων υψηλών επιδόσεων», δήλωσε ο Franciscus van Meel, CEO της BMW M GmbH. «Υπογραμμίζει την ικανότητα της BMW M GmbH να ανατρέπει τα καθιερωμένα και να ανοίγει νέους ορίζοντες για να προσφέρει στους φίλους της μάρκας την απόλυτη οδηγική εμπειρία. Η έκδοση παραγωγής επιβεβαιώνει επίσης τη σταδιακή πορεία μας προς τον εξηλεκτρισμό της μάρκας μας».  

BMW Concept XM

ΒMW Concept XM: Προχωρημένη σχεδίαση

Στο «σώμα» του BMW Concept XM αποκαλύπτεται για πρώτη φορά το προχωρημένο ντιζάιν του εμπρός τμήματος των πολυτελών μοντέλων BMW. Εδώ, οι εξαιρετικά λεπτοί προβολείς, οι οποίοι αποτελούνται με δύο ανεξάρτητες μονάδες, συνδυάζονται με μια γιγαντιαία μάσκα (σ,σ.: τη μεγαλύτερη που έχουμε δει σε μοντέλο των Βαυαρών), η οποία στενεύει προς τα εξωτερικά άκρα, διαμορφώνοντας ένα σχεδόν οκταγωνικό περίγραμμα.

BMW Concept XM

Από εκεί και πέρα, οι γυάλινες επιφάνειες του BMW Concept XM ανυψώνονται αρχικά απότομα, τονίζοντας επιβλητική αίσθηση του εμπρός τμήματος. Την ίδια στιγμή, η χαρακτηριστική διχρωμία τονίζει ακόμα περισσότερο τις γραμμές του πρωτοτύπου, με το πάνω τμήμα να είναι βαμμένο σε ματ χρυσαφί-μπρούτζινο χρώμα ενώ το κάτω τμήμα υιοθετεί έναν μεταλλικό Space Grey τόνο.

Στο πίσω μέρος τα εκφραστικά πίσω φώτα εκτείνονται μέχρι τα πλευρά, ενώ τον δικό τους τόνο δίνουν τόσο οι ζάντες αλουμινίου των 23 ιντσών, όσο και η διάταξη του λογοτύπου της BMW, που είναι χαραγμένο με λέιζερ στο παρμπρίζ, κάτω από κάθε μία από τις δύο κεκλιμένες ράγες. Το όλο πακέτο συμπληρώνουν η κάθετη διάταξη και η εξαγωνική διατομή των απολήξεων της εξάτμισης.

BMW Concept XM

Στα ενδότερα της BMW Concept XM

Στο M Lounge εσωτερικό ο οδηγός θα ανακαλύψει μία ξεχωριστή Μ ερμηνεία της οδηγοκεντρικής σχεδίασης του κόκπιτ, στο οποίο σημείο αναφοράς είναι η δυναμική γεωμετρία των επιμέρους στοιχείων και γραμμών καθώς και τα υψηλής ποιότητας υλικά. Καφέ δέρμα με vintage εμφάνιση, χαλκός και ανθρακόνημα έχουν τον πρώτο λόγο, σε συνδυασμό με τη νέα διάταξη της οθόνης BMW Curved Display.

BMW Concept XM

Ταυτόχρονα, τα μεγάλα μπάκετ πίσω καθίσματα δημιουργούν ένα φιλόξενο περιβάλλον για ξεκούραστα ταξίδια, ενώ εντυπωσιακή είναι η επένδυση της οροφής με την τρισδιάστατη πρισματική δομή. Εν προκειμένω, ένας συνδυασμός άμεσου και έμμεσου φωτισμού δημιουργεί μια δομή τύπου γλυπτής τοιχογραφίας.

BMW Concept XM

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • BMW Concept XM
  • BMW Concept XM
  • BMW Concept XM
  • BMW Concept XM
  • BMW Concept XM
  • BMW Concept XM
  • Ευρωπαϊκές πωλήσεις αυτοκινήτων
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ