top icon
Επικαιρότητα

To BMW Digital Key Plus με τεχνολογία Ultra-Wideband

Το BMW Digital Key Plus προσφέρει ένα πρακτικό και ασφαλές σύστημα εισόδου χωρίς κλειδί που θα δούμε για πρώτη φορά στην ηλεκτρική iX.

Η BMW είναι από τους πρωτοπόρους στη χρήση smartphone σε ρόλο ψηφιακού κλειδιού αυτοκινήτου, ήδη από το 2018. Τώρα, η BMW προχωρά στην περαιτέρω εξέλιξη και επέκταση της λειτουργίας BMW Digital Key, που διατίθεται μόνο για χρήστες iPhone. 

Στο πλαίσιο αυτό, η γερμανική εταιρεία ανακοίνωσε τη λειτουργία του BMW Digital Key Plus, ενός πρακτικού τρόπου ξεκλειδώματος και εκκίνησης του αυτοκινήτου χωρίς ο κάτοχος να βγάλει το iPhone από την τσάντα ή την τσέπη του. Η τελευταία έκδοση αυτής της υπηρεσίας βασίζεται στην τεχνολογία Ultra-Wideband (UWB), που υπάρχει στο chip U1 του iPhone.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η λειτουργία BMW Digital Key Plus θα λανσαριστεί για πρώτη φορά με την αμιγώς ηλεκτρική BMW iX.

Διαβάστε επίσης: Ό,τι πρέπει να γνωρίζετε για τη νέα BMW iX

Οι νέες πρόσθετες λειτουργίες που ενεργοποιούνται με το BMW Digital Key Plus βασίζονται στην τεχνολογία Ultra-Wideband. Πρόκειται για μία ασύρματη ευρυζωνική τεχνολογία μικρής εμβέλειας που προσφέρει εξαιρετική ακρίβεια στον εντοπισμό θέσης. Λόγω της υψηλής ακρίβειας της τεχνολογίας, αποκλείεται το ενδεχόμενο παρεμβολών ή υποκλοπών σήματος.

Η Apple και η BMW συνεργάστηκαν στενά με το Car Connectivity Consortium (CCC) με σκοπό την αναβάθμιση των προδιαγραφών του Digital Key σε έκδοση 3.0 για UWB, διαμορφώνοντας ένα παγκόσμιο πρότυπο για τη βιομηχανία αυτοκινήτου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ