top icon
Επικαιρότητα

BMW, FCA, PSA Group και Volvo εκπληρώνουν ήδη τους φετινούς στόχους εκπομπών της ΕΕ

Σύμφωνα με τα στοιχεία πωλήσεων του πρώτου εξαμήνου του έτους, οι BMW Group, FCA, PSA Group και Volvo πληρούν ήδη τα νέα όρια εκπομπών της ΕΕ χάρη στην αύξηση των πωλήσεων των εξηλεκτρισμένων μοντέλων τους – και όχι μόνο.

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα αναμένεται να τριπλασιάσουν το μερίδιο τους φέτος στην Ευρώπη φθάνοντας ποσοστιαία στο 10%, γεγονός που φέρνει ακόμα πιο κοντά τους κατασκευαστές στο να εκπληρώσουν τους στόχους της ΕΕ σχετικά με τις μέσες εκπομπές ρύπων των στόλων τους.

Όπως αποκαλύπτει σχετική έρευνα της Transport & Enviroment, το Groupe PSA, η Volvo, η FCA (χάρη στις πιστώσεις ρύπων που αγόρασε ο αμερικανο-ιταλικός όμιλος από την Tesla) και το BMW Group συμμορφώνονται ήδη με τον στόχο της ΕΕ με βάση τις πωλήσεις τους το πρώτο εξάμηνο του 2020. Η Renault, η Nissan, οι «ενωμένες» δυνάμεις στην Ευρώπη των Toyota και Mazda, καθώς και η Ford, απέχουν μόλις 2 γραμμάρια CO2 ανά χιλιόμετρο προκειμένου να «πιάσουν» τους στόχους για το 2020.

Πίσω τους βρίσκονται αυτή τη στιγμή το VW Group, Hyundai-Kia, η Daimler και Jaguar-Land Rover, οι οποίες καλούνται να καλύψουν ένα χαμένο έδαφος της τάξης των 5, 7-3, 9 και 13 g αντίστοιχα σε σχέση με τον στόχο ταξινομώντας περισσότερα plug-in μοντέλα για το υπόλοιπο της χρονιάς ή αγοράζοντας τις περιβόητες «πιστώσεις ρύπων» από άλλους κατασκευαστές ή ομίλους εταιρειών.

Ωστόσο, ενώ το μερίδιο αγοράς των ηλεκτρικών αυτοκινήτων θα αυξηθεί από 3% σε 10% φέτος (και σε 15% το επόμενο έτος), μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια το ποσοστό τους δεν αναμένεται να υπερβεί το 20% στην περίπτωση που δεν αναθεωρηθεί ο στόχος της ΕΕ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ