top icon
Επικαιρότητα

BMW Group: Εμπορικά αποτελέσματα τριμήνου εν μέσω πανδημίας

Το BMW Group ανακοίνωσε τις εμπορικές του επιδόσεις για το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Χάρη στην επιθετική πολιτική που ακολούθησε στο ξεκίνημα της χρονιάς, οι πωλήσεις του BMW Group στην «αφετηρία» του 2020 κατέγραψαν ανοδική πορεία. Εντούτοις, τον Φεβρουάριο το ξέσπασμα της επιδημίας στην Κίνα έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου – κάτι που έγινε περισσότερο ορατό τον Μάρτιο, όταν ο διαβόητος ιός έβαλε λουκέτο στο 80% των καταστημάτων του ομίλου στην Ευρώπη και σχεδόν στο 70% των αντιστοίχων στις ΗΠΑ.

Όπως ήταν αναμενόμενο με δεδομένες τις ως άνω εξελίξεις, οι πωλήσεις του BMW Group στο σύνολο των πρώτων 90 ημερών του 2020 κατέγραψαν πτώση της τάξης του 20,6% σε σχέση με εκείνες του πρώτου τριμήνου του 2019.

Σε απόλυτα νούμερα, η BMW ταξινόμησε 411.809 αυτοκίνητα (-20,1%) και η Mini 64.449 μονάδες (-23,4%). Στο στρατόπεδο δε της Rolls-Royce, η ποσοστιαία πτώση ήταν κατά τι μεγαλύτερη, καθώς η βρετανική εταιρεία κατασκευής πολυτελών αυτοκινήτων κατάφερε να ταξινομήσει 853 οχήματα (-27,2%).

Γεωγραφικά, στις ΗΠΑ οι πωλήσεις των Βαυαρών μειώθηκαν κατά 17,4%, στην Κίνα κατά 30,9% και στην Ευρώπη κατά 18,3%.

Το μοναδικό θετικό πρόσημο κατεγράφη στην άτυπη κλάση των ηλεκτροκίνητων μοντέλων του ομίλου, τα οποία σε απόλυτο αριθμό ανήλθαν στο πρώτο τρίμηνο του έτους στις 30.692, επίδοση αυξημένη κατά σχεδόν 14% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή.

«Αντιμετωπίζουμε παγκοσμίως ιδιαίτερες προκλήσεις που προκαλούνται από την πανδημία του κορονοϊού και για τον λόγο αυτό προσαρμόζουμε τον όγκο παραγωγής μας στη ζήτηση. Με αυτό τον τρόπο δημιουργούμε σημαντικές προϋποθέσεις για τη συνεχιζόμενη οικονομική επιτυχία της εταιρείας. Στην Κίνα ήδη βλέπουμε τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης», δήλωσε ο Pieter Nota, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της BMW AG.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ