top icon
Επικαιρότητα

BMW Group: Στόχος η παραγωγή 500.000 ηλεκτροκινητήρων ετησίως στη μονάδα του Dingolfing

Η BMW επιταχύνει τις προσπάθειές της στον τομέα της ηλεκτροκίνησης επεκτείνοντας τις εγκαταστάσεις της στο Dingolfing που είναι υπεύθυνες για την κατασκευή ηλεκτροκινητήρων – και όχι μόνο.

Στο Dingolfing, στη μεγαλύτερη μονάδα παραγωγής οχημάτων και επιμέρους εξαρτημάτων του BMW Group στην Ευρώπη, ο γερμανικός όμιλος εγκαινίασε σήμερα τις εγκαταστάσεις του Competence Center που εφεξής θα εξειδικεύεται στην κατασκευή ηλεκτρικών μονάδων κίνησης που θα βρουν θέση στις επερχόμενα plug-in υβριδικά και ηλεκτρικά μοντέλα του ομίλου. Και όχι μόνο, καθώς σε αυτό το BMW Group θα κατασκευάζει επίσης μπαταρίες υψηλής τάσης σε συνολικά οκτώ γραμμές παραγωγής, συν τέσσερις ακόμα που προστεθούν μέσα στα επόμενα χρόνια.

BMW

«Έως το 2022, μόνο στο Dingolfing θα είμαστε σε θέση να παράγουμε ηλεκτρικές μονάδες κίνησης για περισσότερα από μισό εκατομμύριο ηλεκτροκίνητα οχήματα ετησίως. Ταυτόχρονα, θα παράγουμε ένα μείγμα οχημάτων που θα ειναι πλήρως ηλεκτρικά, plug-in υβριδικά καθώς και αυτοκίνητα με κινητήρα εσωτερικής καύσης σε μία μόνο γραμμή, ώστε να προσφέρουμε στους πελάτες τη δυνατότητα να επιλέξουν αυτοί τη λύση που προτιμούν», δήλωσε χαρακτηριστικά ο CEO της BMW, Oliver Zipse.

BMW

Τα επόμενα χρόνια, οι εγκαταστάσεις στο Dingolfing στις οποίες θα παράγονται ηλεκτροκινητήρες θα επεκταθεί κατά 10 φορές σε σχέση με το αρχικό μέγεθός τους και από 8.000 τετραγωνικά μέτρα που ήταν το 2015 η επιφάνειά τους θα υπερβεί τα 80.000 τετραγωνικά μέτρα. Ο αριθμός των εργαζομένων θα αυξηθεί επίσης – το πρώτο εξάμηνο του 2020, το εργατικό δυναμικό αυξήθηκε από 600 σε 1.000, ενώ μεσοπρόθεσμα θα προστεθούν επιπλέον 2.000.

BMW

Σύμφωνα με τους ιθύνοντες της BMW, μέσα στο 2021 το 25% των αυτοκινήτων που θα πουλά η βαυαρική εταιρεία θα εξοπλίζονται με ηλεκτροκινητήρες, ποσοστό που το 2025 και 2030 θα φτάσει στο 33% και 50%, αντίστοιχα. Μάλιστα, μέσα στο 2023 το BMW Group θα προσφέρει στους καταναλωτές όχι λιγότερα από 25 εξηλεκτρισμένα μοντέλα, εκ των οποίων τα μισά θα είναι αμιγώς ηλεκτροκίνητα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ