top icon
Επικαιρότητα

To BMW Group θα «κόψει» κατά το ήμισυ τις εκδόσεις των παραδοσιακών του κινητήρων έως το 2021

Η BMW επιταχύνει την είσοδό της στον κόσμο της ηλεκτροκίνησης ανακοινώνοντας μεταξύ άλλων ότι η παλέτα εκδόσεων των θερμικών της κινητήρων θα είναι μειωμένη κατά 50% από το 2021 και μετά.

Αφορμή για την αποκάλυψη ότι το BMW Group έχει βάλει ολοταχώς πλώρη ώστε να περικόψει κατά 50% τις «εκδόσεις των παραδοσιακών του κινητήριων» έως το 2021 αποτέλεσαν οι επίσημες ανακοινώσεις του Βαυαρού κατασκευαστή αναφορικά με τα οικονομικά αποτελέσματα του ομίλου κατά το τέταρτο και τελευταίο τριμήνου του 2019.

Με δεδομένη την επιτακτική ανάγκη μείωσης των μέσων εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά 20% μέσα στο τρέχον έτος σε σχέση με εκείνες του 2019, το BMW Group ξεκαθάρισε πως το ένα τρίτο του ως άνω στόχου θα επιτευχθεί με την περαιτέρω βελτίωσης των υφιστάμενων μονάδων κίνησης της γκάμας των BMW και Mini και κατά δύο τρίτα με την εμπορική «άνθιση» των πάσης λογής ηλεκτροκίνητων εκδόσεων.

Στόχος του γερμανικού ομίλου είναι να έχει στους απανταχού δρόμους του κόσμου έως το 2021 τουλάχιστον 1.000.000 ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα – αμιγώς ηλεκτροκίνητα και PHEV. Τη δεδομένη χρονική αυτή στιγμή το BMW Group θα έχει στις τάξεις του 5 EV, τα i3, Mini Cooper SE, για το οποίο πρόσφατα ανακοινώθηκαν οι επίσημες τιμές αυτονομίας σε Ευρώπη και ΗΠΑ, iX3, iNext και i4.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, το μερίδιο των «ηλεκτροκίνητων πωλήσεων» για το σύνολο των μαρκών του BMW Group για το 2019 ανήλθε στο 8,6%.

Έως το 2023, το BMW Group ανακοινώνει ότι θα έχει στις τάξεις του τουλάχιστον 25 ηλεκτροκίνητα μοντέλα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ