top icon
Κόσμος

BMW Group: Υπερδιπλάσιες πωλήσεις αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων

Το BMW Group πούλησε συνολικά 128.196 αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα BMW και MINI τους πρώτους εννέα μήνες του 2022, υπερδιπλασιάζοντας τις πωλήσεις τους συγκριτικά με την ίδια περσινή περίοδο.

Το BMW Group προχωρά με γοργά βήματα στον τομέα της ηλεκτρικής κινητικότητας παρουσιάζοντας όλο και περισσότερα EV. Και αυτό είναι κάτι που αποτυπώνεται θετικά και στις πωλήσεις του γερμανικού ομίλου στο συγκεκριμένο τμήμα της αγοράς.

Πιο συγκεκριμένα, το BMW Group πούλησε συνολικά 128.196 αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα BMW και MINI τους πρώτους εννέα μήνες της χρονιάς (+114,8%), ενώ μόνο στο τρίτο τρίμηνο, 52.306 ΕV των BMW και MINI παραδόθηκαν στους πελάτες (+121,6%).

Μαζί με την BMW iX3, οι δύο ναυαρχίδες της μητρικής εταιρείας, η i4 και η iX, συνεχίζουν να ηγούνται της ηλεκτρικής επέλασης της μάρκας, με ιδιαίτερα ισχυρές νέες παραγγελίες. Πρόσθετη δυναμική θα προέλθει από τα δύο πιο πρόσφατα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα της BMW, την i7 και την iX1. Και τα δύο μοντέλα, όπως και η αμιγώς ηλεκτρική έκδοση με μακρύ μεταξόνιο της Σειράς 3 στην Κίνα, λαμβάνουν πολύ θετικά σχόλια από τους πελάτες.

BMW iX M60

Το αμιγώς ηλεκτρικό MINI Cooper SE σημειώνει επίσης ισχυρή ανάπτυξη και αποτελεί ένα σημαντικό πυλώνα στη γκάμα των αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων του BMW Group.

Το BMW Group θα συνεχίσει να επεκτείνει τη γκάμα ηλεκτρικών μοντέλων του με ταχύ ρυθμό καθώς το 2023 θα παρουσιάσει την i5 και την αμιγώς ηλεκτρικής Rolls-Royce Spectre, που θα πραγματοποιήσει την παγκόσμια πρεμιέρα της τον Οκτώβριο.

Rolls Royce Spectre

Με αυτή την ταχέως αναπτυσσόμενη γκάμα προϊόντων και την υψηλή ζήτηση, το BMW Group σκοπεύει να έχει πάνω από δύο εκατομμύρια αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα στους δρόμους μέχρι το τέλος του 2025.

Συνολικά στην κατηγορία των ηλεκτροκίνητων οχημάτων (BEV και Plug-in Hybrid), το BMW Group «έγραψε» την περίοδο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 283.289 πωλήσεις. Και για να έχει κανείς ένα απτό μέτρο σύγκρισης, οι συνολικές πωλήσεις οχημάτων του ομίλου για το εν λόγω χρονικό διάστημα ανήλθαν στις 1.747.889 μονάδες.

BMW Group

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ