top icon
Επικαιρότητα

BMW i4, ή αλλιώς, ο αντίπαλος του Tesla Model 3

Η BMW συνεχίζει την εξέλιξη του νέου i4 που θα δούμε να παρουσιάζεται μαζί με το iNext το 2021, ένα χρόνο μετά την πρεμιέρα της ηλεκτρικής επίσης iX3.

Το BMW Group συνεχίζει να εξελίσσει, με πυρετώδεις μάλιστα ρυθμούς, τις επερχόμενες μέσα στα προσεχή δύο χρόνια ηλεκτρικές προτάσεις του. Αν από την όλη… εξίσωση βγάλει κανείς την πρεμιέρα του ομόσταβλου Mini Electric που θα δούμε να αποκαλύπτεται μέσα στο 2019, τρία είναι τα μοντέλα-πυλώνες των Βαυαρών στη νεότερη ηλεκτρική επέλασή τους: η νέα iX3, που θα παρουσιαστεί σε περίπου 12 μήνες από σήμερα, και τα ολοκαίνουργια iNext και i4, με το τελευταίο να κάνει σήμερα την πρώτη επίσημη εμφάνισή του, έστω και καμουφλαρισμένο.

Η BMW υπόσχεται ήδη από σήμερα πως το νέο i4 θα προσφέρει «απόλυτη οδηγική απόλαυση σε συνδυασμό με σπορ χαρακτηριστικά». Το τετράθυρο κουπέ, το οποίο κατατάσσεται από πλευράς μεγέθους στη μεσαία κλάση (κάτι σαν τη σημερινή «3άρα» δηλαδή) θα συνδυάζει δυναμικό σχεδιασμό, υψηλή απόδοση, κορυφαία επίπεδα άνεσης και φυσικά μηδενικές εκπομπές ρύπων. Η τεχνολογία eDrive της πέμπτης, πλέον, γενιάς αναμένεται να εξασφαλίζει στο i4 μια εντυπωσιακή για τα σημερινά δεδομένα αυτονομία, η οποία θα υπερβαίνει, σύμφωνα με τους Βαυαρούς, τα 600 χιλιόμετρα. Οι επιδόσεις του δε αναμένονται στα επίπεδα του «καλού» Tesla Model 3, κυρίως ως προς το «ο-100», το οποίο θα ολοκληρώνεται σε λιγότερο από 4 δευτερόλεπτα – η τελική ωστόσο θα υπερβαίνει κατά τι τα 200 χλμ./ώρα.

Την ίδια τεχνολογία θα δούμε να υιοθετεί και το μεγάλο ηλεκτρικό SUV των Γερμανών: το iNext. Και εδώ η αυτονομία θα είναι της τάξης των 600 χλμ., σύμφωνα με τις έως τώρα διαβεβαιώσεις της BMW. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως το νέο iNext θα προσφέρεται το 2021 με πρ0ηγμένα συστήματα διασύνδεσης και προπάντων με αυτόνομο σύστημα οδήγησης επιπέδου 3.

Ένα χρόνο νωρίτερα, το 2020 δηλαδή, το ντεμπούτο της στις διεθνείς αγορές θα πραγματοποιήσει η νέα, αμιγώς ηλεκτροκίνητη iX3. Εδώ, η αυτονομία θα ανέρχεται στα 400+ χλμ., ενώ μέσω δικτύου DC των 150 kW η φόρτιση των μπαταριών σε ποσοστό πληρότητας που θα αγγίζει το 80% θα ανέρχεται στα περίπου 30 λεπτά. Αξίζει να σημειωθεί πως το νέο iX3 θα παράγεται στην Shenyang της Κίνας για όλες τις αγορές της υφηλίου από την «τοπική» κοινοπραξία BMW Brilliance Automotive Joint Venture._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ