top icon
Κόσμος

BMW M: Επέτειος 50 χρόνων και με εξηλεκτρισμένο μοντέλο

Το 2022 η BMW M συμπληρώνει μισό αιώνα ζωής, με τα πλάνα της για το επόμενο έτος είναι η πρεμιέρα ενός εξηλεκτρισμένου μοντέλου, πέραν των νέων M3 Touring και M2.

Το 2022 αποτελεί μια χρονιά ορόσημο για την BMW M, η οποία συμπληρώνει μισό αιώνα ζωής τόσο στους αγώνες όσο και στους απανταχού δρόμους της υφηλίου με μοντέλα που ξέρουν να κερδίζουν το μυαλό και την καρδιά του απαιτητικού οδηγού.

Θέλοντας να γιορτάσει τη συγκεκριμένη επέτειο αλλά και να τιμήσει τους πελάτες της, η BMW M ανακοίνωσε ότι οι πελάτες που θα επιλέξουν ένα αυτοκίνητό της (ακόμα και αυτοί που θέλουν να αγοράσουν μια οποιαδήποτε BMW με το πακέτο M Sport) με ημερομηνία παραγωγής από τον Μάρτιο του 2022, μπορούν να διακοσμήσουν τo εμπρός και πίσω του οχήματος, καθώς και τους τροχούς του, με λογότυπα εμπνευσμένα από την BMW Motorsport.

BMW M

Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι το λογότυπο της BMW με τα μετατοπισμένα ημικύκλια σε μπλε, βιολετί και κόκκινο χρώμα χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά το 1973 στο πρώτο αγωνιστικό αυτοκίνητο της BMW Motorsport GmbH. Το 1978 και με το ντεμπούτο της BMW M1, ακολούθησαν οι τρεις έγχρωμες λωρίδες με κλίση προς τα δεξιά που «ακουμπούν» στο γράμμα M. Η θρυλική BMW M1 ήταν το μοναδικό όχημα παραγωγής της BMW M που έφερε το ιστορικό έμβλημα από τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, εκτός από το χαρακτηριστικό λογότυπο με τις τρεις ρίγες. Και στα δύο λογότυπα, το μπλε συμβολίζει τη BMW, το κόκκινο τους αγώνες και το βιολετί εκφράζει τη σύνδεση μεταξύ των δύο. Στη συνέχεια, το βιολετί έδωσε τη θέση του σε ένα σκούρο μπλε χρώμα, με την BMW Motorsport GmbH να δραστηριοποιείται από το 1993 με το όνομα BMW M GmbH.

BMW M

Εκτός από τις προαναφερθείσες προωθητικές ενέργειας, με αφορμή την επέτειο μισού αιώνα, το 2022 πενήντα εμβληματικοί και ιστορικοί εξωτερικοί χρωματισμοί της BMW M θα προσφερθούν για επιλεγμένα μοντέλα της οικογένειας. Όπως οι Dakar Yellow, Fire Orange, Daytona Violet, Macao Blue, Imola Red, Frozen Marina και Bay Blue.

Στα πλαίσια των ανακοινώσεών της, η BMW M ανακοίνωσε ότι μέσα στο 2022 θα παρουσία της νέας Μ3 Touring, ενώ «καθοδόν» βρίσκεται και η νέα M2. Ταυτόχρονα, η BMW M δήλωσε ότι μέσα στη νέα χρονιά θα παρουσιαστούν επίσης μια νέα έκδοση της M4 Coupe, καθώς και το πρώτο εξηλεκτρισμένο μοντέλο της BMW M GmbH, για το οποίο ωστόσο οι Βαυαροί δεν ανακοινώνουν περισσότερα στοιχεία.

BMW M

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • BMW M
  • BMW M
  • BMW M
  • BMW M
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ