top icon
Επικαιρότητα

BMW M2 CSL: Ταχύτερη, ελαφρύτερη, πιο απολαυστική

Η γερμανική εταιρεία φημολογείται πως ετοιμάζει μια ταχύτερη έκδοση της M2. Ό,τι καλύτερο.

Επικαλούμενο πηγές προερχόμενες από το εσωτερικό της Βαυαρικής εταιρείας, το γερμανικό περιοδικό Auto Motor und Sport αναφέρει πως η BMW έχει δώσει το «πράσινο φως» για την εξέλιξη και παρουσίαση στο κοινό μιας πιο σκληροπυρηνικής παραλλαγής της M2.

Το προσωνύμιο που θα τη συνοδεύει θα είναι είτε το «CSL» είτε το επίσης γνώριμο από την αντίστοιχη έκδοση της Μ4, «GTS». Οι γερμανικές πηγές αναφέρουν πως η συγκεκριμένη εκδοχή της BMW M2 θα είναι απαλλαγμένη από πολλά από τα ηχομονωτικά υλικά της, ενώ ουκ ολίγα εξωτερικά της τμήματα, τα οποία σήμερα είναι κατασκευασμένα από ατσάλι, θα αντικατασταθούν από αντίστοιχα carbon. Προφανής στόχος των κινήσεων αυτών -τι άλλο- από τη μείωση του βάρους, τουλάχιστον κατά 100 κιλά.

Επίσης, στο πίσω μέρος θα δεσπόζει μια θηριώδης αεροτομή, προκειμένου να αυξηθεί η παραγόμενη κάθετη δύναμη στον πίσω άξονα στις υψηλές ταχύτητες, ενώ πολύ πιθανό είναι η ανάρτηση να διαθέτει διαφορετικά «στάδια» ρύθμισης.

Κάτω από το καπό, ο γνώριμος κινητήρας των 370 ίππων θα δεχθεί την περαιτέρω φροντίδα του M Division, αποδίδοντας ισχύ που θα φλερτάρει ή θα ξεπερνά οριακό το άτυπο φράγμα των 400 ίππων.

Προς το παρόν, δεν υπάρχουν σαφείς ενδείξεις αναφορικά με τον ακριβή χρόνο «αποκάλυψης» του μοντέλου, πολλώ δε μάλλον του λανσαρίσματος του στην αγορά. Σε κάθε περίπτωση, δεν θα πρόκειται για μια έκδοση μαζικής παραγωγής, καθώς τα αντίτυπα που θα κατασκευαστούν δεν θα υπερβαίνουν τα 400 με 500._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ