top icon
Κόσμος

Μυστικές δοκιμές για την BMW M4 CSL

Η BMW προχωράει στην εξέλιξη της ελαφρύτερης M4 CSL.

Υπήρξε πολλή συζήτηση στο Διαδίκτυο σχετικά με μια πιθανή παρουσίαση της BMW M4 CSL και με δεδομένη την κυκλοφορία της νέας Porsche 911 GT3 , η ιδέα μιας ελαφρύτερης, πιο ισχυρής και -ελπίζουμε- πιο ευέλικτης M4, έχει όλο και περισσότερο νόημα. Οι αποκλειστικές κατασκοπευτικές φωτογραφίες του συνεργάτη μας Automedia επιβεβαιώνουν τελικά τις φήμες. Το αυτοκίνητο διαφοροποιείται εξωτερικά από τη «στάνταρ» BMW M4 από κάποια πρόσθετα αεροδυναμικά βοηθήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η νέα M4 CSL θα παρουσιαστεί το 2022, με την -περιορισμένη- παραγωγή να αναμένεται πως θα ξεκινήσει τον Ιούλιο του ίδιου έτους. Παρότι, αναμενόμενα, θα είναι ελαφρύτερη από την κανονική M4 που ζυγίζει πάνω από 1800 κιλά, το θέμα που μένει να αντιμετωπιστεί είναι πως θα ανταγωνιστεί τη νέα 911 GT3 η οποία ζυγίζει μόλις 1.435 κιλά, και αυτό είναι στη βαρύτερη της εκδοχή, με το επτά τσχέσεων PDK.

BMW M4 CSL

Δεδομένου ότι οι αποδόσεις των δύο σπορ αυτοκινήτων είναι πρακτικά ταυτόσημες (η GT3 διαθέτει 502 ίππους, ενώ η M4 παράγει 503 ίππους), είναι τελικά το βάρος εκείνο που θα δώσει το προβάδισμα στον τομέα των επιδόσεων. Αυτό εν πολλοίς θα κριθεί και από τα χαρακτηριστικά της λειτουργίας τους. Έτσι απέναντι στην 4λιτρη αμοσφαιρική GT3, η Μ4 διαθέτει ένα 3λιτρο υπερτροφοδοτούμενο σύνολο με δύο τούρμπο. Δεν είναι μόνο διαφορετικός ο ήχος των δύο κινητήρων, αλλά και ο τρόπος που βγάζουν τη δύναμή τους. Σε κάθε περίπτωση, όταν η BMW M4 αποκτήσει το διακριτικό CSL, θα είναι πολύ ενδιαφέρον να δούμε πως θα συγκρίνεται στο δρόμο απέναντι στην 992 GT3.

BMW M4 CSL secretly tested future car

BMW M4 CSL

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ