top icon
Επικαιρότητα

BMW M8 Competition Coupe: Το νέο αυτοκίνητο ασφαλείας του MotoGP

Η BMW εμπλουτίζει το στόλο των οχημάτων της που υποστηρίζουν εδώ και δύο ακριβώς δεκαετίες το MotoGP παρουσιάζοντας το νέο safety car του δημοφιλούς θεσμού.

Η γερμανική εταιρεία παρουσίασε την BMW M8 MotoGP Safety Car, το όχημα που εφεξής θα αποτελεί το αυτοκίνητο ασφαλείας στην κορωνίδα των αγώνων ταχύτητας σε δύο τροχούς. Βασισμένο στην έκδοση Competition της νέας Μ8 Coupe, φιλοξενεί κάτω από το εμπρός καπό τον γνωστό V8 M TwinPower Turbo κινητήρα της γερμανικής εταιρείας, ο οποίος αποδίδει 625 ίππους συνεργαζόμενος με ένα αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων με 8 σχέσεις (M Steptronic με σύστημα Drivelogic) και σύστημα τετρακίνησης (M xDrive). Σύμφωνα με τους Βαυαρούς, η BMW M8 MotoGP Safety Car είναι σε θέση να επιταχύνει από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε χρόνο μόλις 3,2 δλ.

Η «μεταμόρφωση» του αυτοκινήτου από τη συμβατική M8 Competition Coupe σε αυτοκίνητο ασφαλείας για το MotoGP περιλαμβάνει μια σειρά επεμβάσεων και προσθηκών. Σε αυτές περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων μία εξάτμιση της M Performance από τιτάνιο, κάλυμμα κινητήρα και διαχύτη αέρα στο πίσω μέρος από carbon, μια σταθερή πίσω αεροτομή «δανεική» από την M8 GTE, ειδικούς χρωματισμούς στις εξωτερικές επιφάνειες, καθώς και όλα τα απαραίτητα καλούδια που σχετίζονται με την ασφάλεια εντός πίστας – roll cage, καθίσματα της Recaro, σύστημα πυρόσβεσης κοκ.

Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνουν οι ιθύνοντες της BMW, ο τρόπος που συνδυάζονται ο κινητήρας κα η μετάδοση με το πλαίσιο και την εξελιγμένη αεροδυναμική BMW M8 MotoGP Safety Car έχει εξελιχθεί στην πίστα του BMW Group που βρίσκεται κοντά στο Miramas στη Νότια Γαλλία, στο χειμερινό κέντρο δοκιμών στο Arjeplog της Σουηδίας καθώς και στη διάσημη διαδρομή των 20,8 στο Nurburgring Nordschleife του Nürburgring._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ