top icon
Κόσμος

Η BMW και Mercedes πουλούν την Share Now στην Stellantis

Η BMW και η Mercedes θα πουλήσουν την κοινοπραξία κοινής χρήσης αυτοκινήτων Share Now στην Stellantis χωρίς ωστόσο να έχει γίνει γνωστό το ποσό εξαγοράς.

Η εξαγορά της κοινοπραξίας Share Now θα βοηθήσει την Stellantis να ενισχύσει τη θέση της ως ένας από τους παγκόσμιους ηγέτες στον τομέα της κοινής κινητικότητας car sharing («διαμοιρασμός αυτοκινήτου»).

Η πώληση ακολουθεί την αποχώρηση της Share Now από την αγορά car-sharing της Βόρειας Αμερικής το 2019 ως απάντηση στο υψηλό κόστος συντήρησης και σε αυτό που οι εταιρείες περιέγραψαν τότε ως “ασταθή κατάσταση του παγκόσμιου τοπίου κινητικότητας”. Η πώληση αντανακλά επίσης τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι αυτοκινητοβιομηχανίες στην αξιοποίηση νέων πηγών εσόδων πέραν της πώλησης αυτοκινήτων, κυρίως στον αναπτυσσόμενο τομέα των υπηρεσιών κινητικότητας.

BMW και η Mercedes

Ο διευθύνων σύμβουλος της BMW Oliver Zipse στα τέλη του 2020 πυροδότησε τις εικασίες για αναδιοργάνωση της συμμαχίας υπηρεσιών κινητικότητας με τη Mercedes-Benz, όταν επισήμανε την επιλογή της προσέλκυσης νέων εταίρων ή μιας πιθανής μερικής πώλησης της συγκεκριμένη εταιρείας.

Η Stellantis θα ενισχύσει το τμήμα κινητικότητας Free2move μέσω της συμφωνίας, ελπίζοντας ότι η παγκόσμια ώθηση για τη μείωση των εκπομπών ρύπων θα αυξήσει επίσης τη ζήτηση για κοινή χρήση αυτοκινήτων και θα ανοίξει νέες ροές κερδών. Η εξαγορά της Share Now θα βοηθήσει τη Stellantis, να ενισχύσει τη θέση της ως ένας από τους παγκόσμιους ηγέτες στον τομέα της κοινής κινητικότητας, έχοντας περίπου 11.000 αυτοκίνητα, η Share Now δραστηριοποιείται σε 16 μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις και έχει περίπου 3,4 εκατομμύρια πελάτες.

BMW και η Mercedes

Με την πώληση του τμήματος, η BMW και η Mercedes θα επικεντρωθούν στα δύο εναπομείναντα τμήματα της συνεργασίας τους στον τομέα της κινητικότητας: Free Now, μια εφαρμογή που επιτρέπει την κράτηση αυτοκινήτων, ταξί, ηλεκτρονικών σκούτερ και ηλεκτρονικών ποδηλάτων, και την εφαρμογή κράτησης υποδομών φόρτισης Charge Now._ Γ. Τ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Share Now
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ