top icon
Επικαιρότητα

BMW, Northvolt και Umicore ενώνουν τις δυνάμεις τους με φόντο τις μπαταρίες

Η BMW, η Northvolt και η Umicore δημιούργησαν μία τεχνολογική κοινοπραξία προκειμένου να συνεργαστούν στενά για τη συνεχή ανάπτυξη μιας ολοκληρωμένης και βιώσιμης αλυσίδας για τις μπαταρίες ηλεκτροκίνητων οχημάτων.

Το κοινό αυτό εγχείρημα επιδιώκει να προωθήσει όχι μόνο τη βιώσιμη εκβιομηχάνιση των μπαταριών στην Ευρώπη, αλλά και την απόκτηση δεξιοτήτων που ξεκινούν από την ανάπτυξη και την παραγωγή έως και την τελική ανακύκλωσή τους. Οι δραστηριότητες της πανευρωπαϊκής αυτής κοινοπραξίας θα συμβάλουν στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας υψηλής τεχνολογίας, υποστηρίζοντας πλήρως την EU Battery Alliance, το οποία ίδρυσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Maroš Šefčovič, δηλώνοντας:

«Οι μπαταρίες είναι καθοριστικής σημασίας για τη μετάβασή μας σε συστήματα καθαρής κινητικότητας. Χάρη στην πραγματική συμμετοχή φορέων από όλα τα τμήματα της αναπτυξιακής αλυσίδας των μπαταριών, η Ευρώπη γίνεται ένας σημαντικός παίκτης σε αυτόν τον στρατηγικό τομέα. Ως εκ τούτου, χαιρετίζω ότι το γεγονός ότι οι αυτοκινητοβιομηχανίας επενδύουν στο μέλλον της ευρωπαϊκής καινοτομίας και κατασκευής μπαταριών».

Ο κύριος στόχος των BMW, Northvolt και Umicore είναι να καταστούν οι μπαταρίες βιώσιμες στο σύνολο του κύκλου ζωής τους. Αυτό ξεκινά με το σχεδιασμό ανακυκλώσιμων μπαταριών και συνεχίζεται με μία διαδικασία κατασκευής-παραγωγής που χρησιμοποιεί ως επί το πλείστον ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές. Το επόμενο βήμα είναι μια μακρά περίοδος πρωτογενούς χρήσης της ενεργειακής μονάδας ως μπαταρία κίνησης σε ηλεκτροκίνητα οχήματα ακολουθούμενη από μία άλλη φάση δευτερογενούς χρήσης της ως «σταθερή συσκευή αποθήκευσης ενέργειας». Στο τέλος του κύκλου ζωής της, η μπαταρία ανακυκλώνεται και οι πρώτες ύλες επαναχρησιμοποιούνται.

«Η βιώσιμη προσέγγιση στον τομέα της κινητικότητας της Northvolt την καθιστά μια πολύ ελκυστική εταιρεία για εμάς, που αποδεικνύεται πολύ δεκτική στις ιδέες μας», δήλωσε ο κ. Klaus Fröhlich, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της BMW AG.

Από τη μεριά του, ο CEO της Umicore, Marc Grynberg, είπε για τις προοπτικές της κοινοπραξίας τα εξής:

«Αποτελεί ανταμοιβή για εμάς ότι οι τεχνολογίες και οι υπηρεσίες ανακύκλωσης της Umicore είναι βασικοί παράγοντες που επιτρέπουν τη συμμετοχή μας στη συμμαχία αυτή μαζί με τις BMW και Northvolt. Από τη μεριά μας υπερθεματίζουμε στη μελλοντική δυναμική και στη σημασία μιας ευρωπαϊκής αλυσίδας εφοδιασμού μπαταριών για την επιτυχία της ηλεκτροκίνησης αυτοκινήτων στην Ευρώπη»._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ