top icon
Επικαιρότητα

BMW Σειρά 8: Πρεμιέρα στο Le Mans στις 15 Ιουνίου

Η έκδοση παραγωγής της νέας Σειράς 8 της BMW αναμένεται να αποκαλυφθεί στο περιθώριο του 24ωρου αγώνα αντοχής του Μαν στη Γαλλία στις 15 Ιουνίου.

Η Σειρά 8 της BMW είναι ένα μία από τις σημαντικότερες αφίξεις της χρονιάς που διανύουμε και το γερμανικό εργοστάσιο, το οποίο ήδη μας έχει προϊδεάσει για τις προθέσεις του μέσω δύο πρωτοτύπων: της Σειράς 8 Concept, η οποία παρουσιάστηκε στην Concorso d’Eleganza Villa d’Este στην Ιταλία καθώς και της M8 Gran Coupe Concept, που είδαμε φέτος στη Γενεύη. Ήδη γνωρίζουμε πως ο αντίπαλος της Mercedes S-Class Coupe αλλά και της Bentley Continental GT θα βασίζεται εν πολλοίς στο δάπεδο της Σειράς 7 χρησιμοποιώντας το σύνολο σχεδόν των τεχνολογιών της τελευταίας.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες μέχρι και αυτή τη στιγμή πληροφορίες, η νέα «8άρα» θα έχει ως αφετηρία την έκδοση 830i, με τον γνωστό κινητήρα βενζίνης των 3,0 λίτρων των Βαυαρών να πρωταγωνιστεί. Η γκάμα θα περιλαμβάνει και plug-in υβριδικές εκδόσεις, οι οποίες θα φέρουν το χαρακτηρισμό iPerformance, ενώ διαθέσιμη θα είναι και η 850i, η οποία θα κινείται από τον V8 κινητήρα των 4,4 λίτρων της BMW. Δεν αποκλείεται το 2019 στις διαθέσιμες επιλογές να προστεθεί και μια 12κύλινδρη, απόφαση που ακόμα δεν έχει οριστικοποιηθεί.

Στην κορυφή φυσικά θα υπάρχει η νέα Μ8, η οποία θα κινείται από το 8κύλινδρο διαμάντι της Μ5 αποδίδοντας πάνω από 600 ίππους. Το «παρών» εδώ θα δίνει και το γνώριμο πλέον σύστημα τετρακίνησης M xDrive, που είδαμε στη μικρότερη, από πλευράς μεγέθους, κορυφαία έκδοση της σειράς 5.

Αξίζει να σημειωθεί πως η νέας «8άρα» θα αντικαταστήσει τη Σειρά 6, η οποία είναι πολύ πιθανό να σταματήσει να παράγεται στα τέλη της τρέχουσας χρονιάς. Η αλλαγή φρουράς θα αφορά τόσο τις εκδόσεις coupe και convertible, όσο και τις 4πορτες Gran Sport._X.A.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ