top icon
Επικαιρότητα

Bosch: Πρόστιμο 90 εκ. € με φόντο το διαβόητο σκάνδαλο εκπομπών ρύπων

Οι εισαγγελείς της πόλης της Στουτγάρδης επέβαλαν πρόστιμο ύψος 90 εκ. € στην εταιρεία Bosch για το ρόλο που διατέλεσε στο διαβόητο σκάνδαλο χειραγώγησης των εκπομπών ρύπων που αποκαλύφτηκε τον Σεπτέμβριο του 2015.

Η γερμανική εταιρεία Bosch συμφώνησε σήμερα να καταβάλει πρόστιμο ύψους 90 εκ. € για το ρόλο της στο διαβόητο dieselgate. Μάλιστα, στην ανακοίνωση που εξέδωσε η εισαγγελία της Στουτγάρδης αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι το ως άνω πρόστιμο επεβλήθη στην εταιρεία «για τις αδυναμίες που επέδειξε στα εποπτικά καθήκοντά της, τα οποία επέτρεψαν στους κατασκευαστές αυτοκινήτων να εμπλακούν στο σκάνδαλο χειραγώγησης των εκπομπών».

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας που διξληχθη, η Bosch παρήγαγε και κατασκεύασε περί τις 17 εκατομμύρια «συσκευές», οι οποίες ήταν εξοπλισμένες με λογισμικό διαχείρισης κινητήρων, στο οποίο συμπεριλαμβάνονταν «εργαλεία» που επέτρεψαν στους κατασκευαστές να χειραγωγήσουν τα αποτελέσματα των δοκιμών που αφορούν στις εκπομπές ρύπων, δήλωσαν οι εισαγγελείς της γερμανικής πόλης, προσθέτοντας μάλιστα πως την τελική ευθύνη για την εγκατάσταση των εν λόγω λογισμικών είχαν οι ίδιες οι αυτοκινητοβιομηχανίες.

Η Bosch απεδέχθη το πρόστιμο δηλώνοντας, μεταξύ άλλων, ότι δεν θα ασκήσει έφεση κατά της απόφασης.

«Με την απόφαση και την επίδοση του προστίμου ολοκληρώθηκαν οι έρευνες που πραγματοποίησε η εισαγγελία της Στουτγάρδης κατά της Bosch ως προμηθευτή συστημάτων διαχείρισης για κινητήρες ντίζελ»._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ