top icon
Επικαιρότητα

BP – μείωση στην παραγωγή ορυκτών καυσίμων και στροφή στην ηλεκτροκίνηση

Η BP σχεδιάζει να μειώσει την παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου και να επενδύσει μεγάλα κεφάλαια στην καθαρή ενέργεια, καθώς και στην ηλεκτροκίνηση, ως μέρος μιας σημαντικής στρατηγικής αναθεώρησης που παρουσιάστηκε χθες με αφορμή τη δημοσιοποίηση των οικονομικών αποτελεσμάτων του βρετανικού πετρελαϊκού κολοσσού για το δεύτερο τρίμηνο του έτους.

Η ΒP ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει τον 10πλασιασμό των ετήσιων επενδύσεών της για τον περιορισμό των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα έως το 2030 στα πλαίσια των πρόσφατων εξαγγελιών που θέλουν τον βρετανικό πετρελαϊκό κολοσσό να προτάσσει μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα από το σύνολο των δραστηριοτήτων του έως το 2050.

«Η επόμενη δεκαετία είναι κρίσιμη για τον κόσμο με γνώμονα την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής – και για να οδηγηθούμε στις απαραίτητες αλλαγές στα παγκόσμια ενεργειακά συστήματα θα απαιτηθεί δράση από όλους», δήλωσε η BP σε σχετική της ανακοίνωση.

Η εταιρεία αναμένει ότι η ζήτηση για ορυκτά καύσιμα θα μειωθεί κατά 75% τα επόμενα 30 χρόνια εάν η αύξηση της παγκόσμιας θερμοκρασίας του πλανήτη περιοριστεί στους 1,5 βαθμούς Κελσίου – ή κατά 50% στην περίπτωση που είναι μικρότερη από 2 βαθμούς Κελσίου. Στα πλαίσια αυτά, η BP προανήγγειλε χθες μεταξύ άλλων ότι θα μειώσει την παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου κατά τουλάχιστον 1 εκατ. βαρέλια την ημέρα έως το 2030 – ήτοι κατά περίπου 40% σε σχέση με τα επίπεδα του 2019. Εντούτοις, το μεγαλύτερο μέρος των ετήσιων κεφαλαιουχικών δαπανών της για τα επόμενα 5 χρόνια θα έχει ως σημείο αναφοράς το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο.

Στα μεσοπρόθεσμα πλάνα της εταιρείας εντάσσεται η σταδιακή «απομάκρυνσή» της από το πετρέλαιο σε συνδυασμό με σημαντικές επενδύσεις στη βιοενέργεια και το υδρογόνο. Την ίδια στιγμή, η BP στοχεύει να εγκαταστήσει πάνω από 70.000 σημεία φόρτισης για ηλεκτρικά αυτοκίνητα μέσα στα προσεχή χρόνια – αυτή τη στιγμή διαθέτει μόλις 7.500 – που θα προσφέρουν ηλεκτρική ενέργεια που θα παράγεται από ανανεώσιμες πηγές

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ