top icon
Κόσμος

Bugatti: Το φθηνότερο μοντέλο του καταλόγου της κοστίζει από 18.000 ευρώ

Με την Chiron να έχει ολοκληρώσει τον κύκλο της και τη Mistral να μην έχει κατασκευαστεί ακόμη, η μοναδική Bugatti περιορισμένης παραγωγής αυτήν τη στιγμή έχει τη μορφή ενός… αυγού.

Πρόκεται για ένα πραγματικά συναρπαστικό κόσμημα ή για ένα ευφάνταστο αλλά ακριβό «παιχνίδι» για το Πάσχα που αποτελεί προϊόν των τμημάτων μάρκετινγκ;

Όπως και να ‘χει, το συγκεκριμένο… αυγό είναι προϊόν της συνεργασίας της Bugatti με την Asprey. Το πολυτελές κοσμηματοπωλείο που ιδρύθηκε το 1871, δημιουργεί μοναδικά έργα τέχνης, και έχει στο πρόσφατο παρελθόν παρουσιάσει μικροσκοπικά γλυπτά σε συνεργασία με τη γαλλική εταιρεία κατασκευής υπεραυτοκίνητων σε φυσική ή εικονική μορφή ως NFT.

Ωστόσο, είναι απλώς αυγά, με τη μόνη χειροπιαστή διασύνδεση με την Bugatti να είναι ο ισχυρισμός ότι ο Carlo Bugatti, ο πατέρας του Ettore, είπε κάποτε ότι «το πιο αγνά τέλειο σχήμα της φύσης είναι το αυγό».

asprey bugatti black egg

Το κέλυφος του αυγού της Royale Edition είναι κατασκευασμένο από ανθρακονήματα και έχει δημιουργηθεί μέσα από μία περίπλοκη διαδικασία που δίνει στο αυγό το τέλειο σχήμα. Είναι προστατευμένο μέσα σε ένα ασημένιο πλέγμα διακοσμημένο με διαμάντια, ενώ αναφορά στον Carlo Bugatti και τα περίτεχνα σχέδια επίπλων του αποτελεί η αφαιρετική αναπαραγωγή στην βάση του αυγού του χαρακτηριστικού «πέταλου» που συναντάμε και στα ψυγεία των αυτοκινήτων του Ettore.

bugatti egg detail 2

Πρόκειται να κατασκευαστεί μια σειρά 111 αριθμημένων αυγών, με τις τιμές από το 001 έως το 101 να κυμαίνονται από 18 έως 45.000 ευρώ. Ωστόσο, από το 102 έως το 111 θα είναι λίγο πιο ιδιαίτερα. Η Royale Edition θα είναι διακοσμημένη με μικροσκοπικούς ασημένιους ελέφαντες που χορεύουν, μια αναφορά στη μασκότ της διάσημης Type 41 Royale, με κόστος που θα ξεκινά από 180.000 ευρώ.

H παρουσίαση του αυγού από μόνη της είναι ένα κοσμοπολίτικο γεγονός από μόνη της καθώς έγινε στο Chateau Saint Jean, την πρώην κατοικία του Ettore Bugatti και το σημερινό αρχηγείο της φερώνυμης αυτοκινητοβιομηχανίας, με μία Bugatti Royale παρκαρισμένη μπροστά ως επί της υποδοχής.

Bugatti

Διαβάστε ακόμη: Bugatti, από τον Ettore ως την VW

Το μηχανικό άνοιγμα του περίτεχνου δικτυωτού πλέγματος και του κελύφους του αυγού αποδίδεται από το ατελιέ ως κίνηση χορογραφίας, ενώ οι μικροσκοπικοί ανάγλυφοι ελέφαντες που έχουν προκύψει από λεπτομερές 3D σκανάρισμα παραδοσιακά φιλοτεχνούνται στο χέρι από έμπειρους αργυροχρυσοχόους.

Η παρουσίαση της συλλογής θα συμπέσει χρονικά με τα εγκαίνια της γκαλερί του οίκου Asprey στο Mayfair τον Απρίλιο του 2023.

bugatti egg detail

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ