top icon
Επικαιρότητα

Bugatti Chiron: Ρεκόρ τελικής ταχύτητας 490,484 χλμ./ώρα (+video)

Με μια ελαφρώς τροποποιημένη εκδοχή της Chiron, η Bugatti κατάφερε να είναι ο πρώτος κατασκευαστής που σπάει το φράγμα των 300 μιλίων/ώρα σταματώντας τα κοντέρ στα 490,484 χλμ./ώρα.

Μπορεί η γαλλική εταιρεία να έχει δηλώσει πολλές φορές στο παρελθόν πως «τα ρεκόρ δεν μας ενδιαφέρουν», εντούτοις δεν αντιστάθηκε στον πειρασμό και με μια ελαφρώς τροποποιημένη εκδοχή της Chiron κατέστη στις αρχές Αυγούστου ο πρώτος κατασκευαστής παγκοσμίως που κατάφερε και επισήμως να σπάσει το φράγμα των 300 μιλίων/ώρα.

Bugatti Chiron

Το πιστοποιημένο από τον γερμανικό TUV παγκόσμιο ρεκόρ των 304,773 μιλίων/ώρα – δηλαδή 490,484 χλμ./ώρα- έγινε στις 2 Αυγούστου στην ευθεία μήκους 9 χλμ. της πίστας Ehra-Lessien της «μαμάς» VW, με το Andy Wallace πίσω από το τιμόνι μιας Chiron Sport, η οποία διέθετε 25 εκ. μεγαλύτερο μήκος σε σχέση με τη συμβατική (σ.σ.: χαρακτηριστική είναι η μακριά «ουρά» στο πίσω μέρος) και μια διαφορετική πίσω αεροτομή που ήταν σχεδιασμένη με τέτοιο τρόπο ώστε να μειωθούν όσο το δυνατόν περισσότερο οι αεροδυναμικές αντιστάσεις.

Bugatti Chiron

Την ίδια στιγμή, ο 8λιτρος W16 κινητήρας με το διαφορετικό σύστημα εξαγωγής – και τις διαφορετικές απολήξεις – είχε «σκαρφαλώσει» στους 1.600 ίππους, ενώ αξιοσημείωτη ήταν η προσθήκη ενός συστήματος που ελέγχει το ύψος του αμαξώματος με τη βοήθεια λέιζερ. Από το εσωτερικό οι ιθύνοντες της εταιρείας απομάκρυναν το κάθισμα του συνοδηγού αλλά και πολλά ακόμα «περιττά» στοιχεία, ενώ το «παρών» για λόγους ασφαλείας έδωσε και ο απαραίτητος για τις περιστάσεις κλωβός ασφαλείας._X.A.

Δείτε στη συνέχεια το σχετικό βίντεο το οποίο ανήρτησε σήμερα η εταιρεία στο κανάλι της στο Youtube

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ