top icon
Κόσμος

Car of the Year 2022: Οι φιναλίστ

Ώρα τελικού για το Αυτοκίνητο της Χρονιάς, με την ανακοίνωση της «επτάδας» που θα διεκδικήσει τον 59ο τίτλο στην ιστορία του πλέον έγκυρου θεσμού στην αυτοκίνηση.

Από σήμερα και έως τις 28 Φεβρουαρίου, επτά νέα μοντέλα θα δώσουν τη δική τους μάχη για τον τίτλο του θεσμού Car of the Year, που συμπληρώνει τα 59 χρόνια στο χώρο του αυτοκινήτου και απονέμεται κάθε χρόνο στο μοντέλο εκείνο που θα κερδίσει την εμπιστοσύνη της εξηνταμελούς -σήμερα- επιτροπής δημοσιογράφων.

Την τιμητική της περισσότερο από κάθε προηγούμενη χρονιά έχει η ηλεκτροκίνηση, με έξι στους επτά διεκδικητές να είναι αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα και τον έβδομο (Peugeot 308) σύντομα να λανσάρεται και σε σχετική έκδοση.

Με αλφαβητική σειρά, τα μοντέλα που θα μας απασχολήσουν το επόμενο διάστημα είναι τα:

Cupra Born: μετά την επιτυχημένη πορεία του Formentor πέρυσι στο θεσμό, έρχεται να δείξει πως η μάρκα δεν είναι πυροτέχνημα.

Ford Mustang Mach-E: αποτελεί ίσως ό,τι πιο ακραίο έχει αποτολμήσει η εταιρεία στην ιστορία της

Hyundai Ioniq 5: οι Κορεάτες κάνουν επίδειξη τεχνογνωσίας.

Kia EV6: στην παραπάνω πρόταση, προσθέστε «και σχεδιασμού», είτε αρέσει, είτε όχι.

Peugeot 308: ο μόνος εκπρόσωπος της αυτοκίνησης όπως τη γνωρίζαμε.

Renault Megane e-Tech Electric: μόνο το όνομα έχει απομείνει ίδιο.

Skoda Enyaq iV: η απόδειξη πως ένα ηλεκτρικό μπορεί να συνδυάζει τις παραδοσιακές αρετές των SUV.

Οι επτά φιναλίστ αναδείχτηκαν μεταξύ των αρχικά 38 φετινών προτάσεων, έπειτα από την ψηφοφορία των μελών της ευρωπαϊκής επιτροπής – η Ελλάδα εκπροσωπείται από την Ελένη Ξενάκη, αρχισυντάκτρια του περιοδικού 4ΤΡΟΧΟΙ.

Ο μεγάλος νικητής θα αναδειχθεί μέσω «ζωντανής» ψηφοφορίας από την Έκθεση της Γενεύης, που παρά το γεγονός ότι έχει ακυρωθεί για το 2022, θα ανοίξει τις πύλες τις στις 28 Φεβρουαρίου, ειδικά γι’ αυτόν το σκοπό.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Car of the Year 2022
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ