top icon
Επικαιρότητα

Carlos Tavares: Δεν μας ανησυχεί η πτώση πωλήσεων της DS

Ο Carlos Tavares, ο ισχυρός άνδρας του Groupe PSA, δηλώνει πως δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας από τη (μεγάλη) πτώση πωλήσεων της DS. Ιδού το γιατί.

Μιλώντας στο βρετανικό Autocar, ο CEO του γαλλικού ομίλου δήλωσε πως η στρατηγική της PSA σε βάθος χρόνου σε σχέση με την πορεία και τους στόχους της DS δεν θα επηρεαστεί στο παραμικρό από τη σημαντική πτώση των πωλήσεων της τελευταίας που κατεγράφη στο σύνολο των αγορών της υφηλίου τη χρονιά που πέρασε.

Πιο συγκεκριμένα, το 2017 οι πωλήσεις της DS κατρακύλησαν από τις 85.981 μονάδες που ήταν το 2016, στις μόλις 52.860 τη χρονιά που πέρασε, επίδοση μειωμένη σε ποσοστιαία βάση κατά 38,5%. Η μεγαλύτερη πτώση καταγράφηκε στην Κίνα και στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Ασίας, με την κάθοδο να σταματά στο 63,1%. Στην Ινδία και στην περιοχή του Ειρηνικού, η πτώση άγγιξε το 45%, στην Ευρώπη σχεδόν στο 34% και στην Αφρική και Μ. Ανατολή, το 9,6%.

Διαβάστε επίσης: Carlos Tavares, o μαέστρος του γκρουπ PSA

Εντούτοις, ο CEO του γκρουπ επέμεινε σε δηλώσεις του πως η εμπορική αυτή… φθορά οφείλεται -κατά κύριο λόγο- στην κατάργηση των εκπτωτικών προγραμμάτων στη λιανική, αλλά και των πωλήσεων χονδρικής, κίνηση που αποσκοπεί στην ενίσχυση της αναγνωρισιμότητας της DS αλλά και στη δημιουργία ενός εταιρικού προφίλ με premium χαρακτηριστικά.

«Η DS είναι ένα εγχείρημα 30 ετών και τώρα μας μένουν άλλα 28 χρόνια για να πετύχουμε τους στόχους μας. Η δημιουργία μιας μάρκας που θα βασίζεται στην έννοια της γαλλικής πολυτέλειας θα απαιτήσει χρόνο και συνεκτικότητα στην κατεύθυνση που εξακολουθούμε να χτίζουμε», είπε χαρακτηριστικά ο Carlos Tavares.

Και προσέθεσε:

«Το 2017 ήταν μία χρονιά για να φέρουμε την τιμολογιακή μας δύναμη στο σωστό σημείο και να θέσουμε τα θεμέλια για τις υπολειμματικές αξίες που βοηθούν ώστε να ορίσουμε μια μάρκα με premium προφίλ. Τώρα έχουμε τη δύναμη τιμολόγησης προς την κατεύθυνση που θέλουμε και τα νέα προϊόντα μας έρχονται να υποστηρίξουν τη στρατηγική αυτή».

Αναφερόμενος στις περσινές πωλήσεις της μάρκας αλλά και στις εκτιμήσεις του για το μέλλον, ο Carlos Tavares, δήλωσε:

«Ναι, το περασμένο έτος ήταν απογοητευτικό όσον αφορά τις πωλήσεις, αλλά έχουμε τοποθετηθεί καλύτερα για την επίτευξη της μακροπρόθεσμης στρατηγικής μας. Είμαστε στην αρχή ενός ταξιδιού και με το λανσάρισμα ενός νέου μοντέλου κάθε χρόνο θα χτίσουμε τη μάρκα. Με συνέπεια θα έρθει και η επιτυχία»._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ