Επικαιρότητα Κόσμος

Centaurus Racing Team: Όλα έτοιμα!

Η Centaurus Racing Team του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας είναι έτοιμη για τους παγκόσμιους διαγωνισμούς Formula Student!

Η Centaurus Racing Team έπειτα από πορεία 10 ετών και πολλές διακρίσεις σε διάφορους διαγωνισμούς, είναι έτοιμη πλέον και για τις φετινές προκλήσεις του Formula Student αυτήν τη φορά με πρωταγωνιστή το μονοθέσιο... “Αμφίων”.

Με το πέρας της περσινής χρονιάς όπου λάβαμε μέρος στο FSUK στην ιστορική πίστα του Silverstone στην Αγγλία, καταφέραμε να κατακτήσουμε την 1η θέση στο Design Event την 2η θέση στην γενική κατάταξη και την 3η θέση στο Business Plan Presentation ανάμεσα σε ομάδες από 35 χώρες από όλον τον κόσμο.”

Centaurus Racing Team

Έτσι και φέτος είναι έτοιμοι, θέτοντας τον πήχη ακόμα πιο ψηλά συμμετέχοντας στους διαγωνισμούς της Ιταλίας, της Γερμανίας και της Τσεχίας με στόχο για άλλη μια φορά την καλύτερη θέση στην παγκόσμια κατάταξη.

Είναι μεγάλη μας τιμή που και φέτος θα συμμετέχουμε στους παγκόσμιους διαγωνισμούς αυτή τη φορά με τον Αμφίων. Ο λόγος για το τελευταίο μας λειτουργικό μονοθέσιο του οποίου έγιναν τα αποκαλυπτήρια τον Μάρτιο στον Βόλο.”

Από τότε, η ομάδα προετοιμάζεται τόσο για τα στατικά αγωνίσματα των διαγωνισμών αλλά και για τα δυναμικά κάνοντας δοκιμές για να εγγυηθεί την καλύτερη δυνατή επίδοση του μονοθέσιου.

Centaurus Racing Team

Τη Δευτέρα 22 Ιουλίου, αναχωρούν για τον πρώτο διαγωνισμό, αυτόν της Ιταλίας ενώ επόμενος σταθμός θα είναι ο πιο δύσκολος διαγωνισμός στον κόσμο, αυτός της Γερμανίας ενώ ο επίλογος θα γραφτεί με τον διαγωνισμό της Τσεχίας στις 18 Αυγούστου.

Πρόκειται για έναν πολύ δύσκολο μήνα αλλά ευχόμαστε η όλη κούραση να βγει σε ένα καλό αποτέλεσμα.”

Centaurus Racing Team

Η Centaurus Racing Team αποτελείται από προπτυχιακούς φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Στόχος τους είναι η μελέτη και η κατασκευή πλήρως λειτουργικών αγωνιστικών μονοθέσιων τύπου Formula με απώτερο σκοπό τη συμμετοχή στον κουυφαίο θεσμό, Formula Student, όπου διαγωνίζονται με τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια στον κόσμο.

Καλή επιτυχία!_Μ. Σαλ.

Centaurus Racing Team

Πιστεύετε ότι η ΕΕ πρέπει να θεσπίσει ακόμα πιο αυστηρές προδιαγραφές στο μέσο όρο εκπομπών CO2 του στόλου των αυτοκινητοβιομηχανιών;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου