top icon
Επικαιρότητα

CES 2018: Kia Niro EV Concept

Τον προπομπό ενός νέου ηλεκτρικού SUV θα παρουσιάσει σε λίγα 24ωρα από σήμερα η κορεάτικη εταιρεία στο Λ. Βάγκας των ΗΠΑ στην Consumer Electronics Show του 2018.

Θέλοντας να δώσει το στίγμα των προθέσεών της για τη νέα «ηλεκτρική εποχή» που πλησιάζει πλέον με ολοένα και πιο γοργούς ρυθμούς, η Kia έδωσε στη δημοσιότητα τέσσερις teaser φωτογραφίες του νέου Niro EV Concept που θα δούμε στις αρχές της επόμενης βδομάδας να πραγματοποιεί στις δυτικές ακτές των ΗΠΑ την επίσημη πρεμιέρα του. Στο λιτό δελτίο Τύπου της κορεάτικης εταιρείας αναφέρεται χαρακτηριστικά πως το πρωτότυπο θα εφοδιάζεται μ’ ένα πρωτοποριακό «human machine interface» κινούμενο αποκλειστικά με την αρωγή ηλεκτροκινητήρα –σε αντίθεση με τις mild και plug-in hybrid εκδόσεις του μοντέλου που ήδη είναι διαθέσιμες.

Παρά το γεγονός ότι δεν αποκαλύπτονται στοιχεία που να αφορούν τις τεχνικές περγαμηνές του πρωτοτύπου, βέβαιο είναι πως οι Κορεάτες θα επιστρατεύσουν για μια ακόμα φορά τη μονάδα κίνησης του ηλεκτρικού επίσης Ioniq, η οποία αποτελείται από έναν ηλεκτροκινητήρα με απόδοση 120 ίππων και 296 Nm, σε συνδυασμό με μπαταρία 28 kWh, που με τη σειρά της εξασφαλίζει αυτονομία, σύμφωνα με την αμερικανική EPA, της τάξης των 199 χλμ.

Στη φετινή CES, η Kia θα παρουσιάσει επίσης μια πλειάδα νέων τεχνολογιών υπό την ομπρέλα της ονομασίας Beyond Autonomous Drive, καθώς και το πρώτο εγκατεστημένο σε αυτοκίνητο σύστημα επικοινωνίας 5G._X.A.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ