top icon
Κόσμος

Chevrolet Bolt: Γιγαντιαία ανάκληση της General Motors στις ΗΠΑ

H General Motors προέβη σε μία ακόμα ανάκληση του ηλεκτρικού Chevrolet Bolt στις ΗΠΑ ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των «ύποπτων» οχημάτων σε πάνω από 140.000.

Η General Motors ανακοίνωσε την Παρασκευή την ανάκληση και των υπόλοιπων Chevrolet Bolt που κατασκευάστηκαν το 2019, καθώς και όλων των ηλεκτρικών οχημάτων αυτού του τύπου που βγήκαν από τη γραμμή παραγωγής της αμερικανικής εταιρείας από το 2020 και μετά.

Πιο συγκεκριμένα, η χθεσινή ανάκληση αφορά σε 73.018 οχήματα Chevrolet Bolt, γεγονός που επεκτείνει την προγενέστερη ανάκληση που είχε εκδόσει η General Motors για τα αντίτυπα που κατασκευάστηκαν από το 2017 έως και το 2019. Συνολικά, η ανάκληση που σχετίζεται με την μπαταρία του ηλεκτρικού οχήματος καλύπτει περίπου 142.018 Chevrolet Bolt – ήτοι όλα τα οχήματα που κατασκευάστηκαν από την αυτοκινητοβιομηχανία από την έναρξη παραγωγής του μοντέλου.

Chevrolt Bolt - General Motors

Στις επίσημες ανακοινώσεις της η General Motors αναφέρει ότι προβλήματα της μπαταρίας είναι δύο και μπορεί να οδηγήσουν στην εκδήλωση πυρκαγιάς. Για το λόγο αυτό κάλεσε τους ιδιοκτήτες να περιορίσουν τη φόρτιση των οχημάτων τους στο 90%, να φορτίζουν την μπαταρία πιο συχνά και να αποφεύγουν την εξάντληση των ενεργειακών αποθεμάτων τους κάτω από τα 113 χλμ. εναπομένουσας αυτονομίας, να παρκάρουν το όχημα εκτός σπιτιού μετά τη διαδικασία φόρτισης και να μην αφήνουν το αυτοκίνητο να φορτίζει κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Ο εταιρεία που προμηθεύει με μπαταρίες την General Motors για λογαριασμό του ηλεκτρικού Chevrolet Bolt είναι η LG.

«Μετά από περαιτέρω έρευνα στις διαδικασίες κατασκευής της LG και την αποσυναρμολόγηση των μπαταριών, η GM ανακάλυψε κατασκευαστικά ελαττώματα σε ορισμένες κυψέλες μπαταριών που παράγονται σε εργοστάσια παραγωγής της LG πέραν του εργοστάσιου Ochang στην Κορέας. Η GM και η LG εργάζονται για να διορθώσουν την αιτία αυτών των ελαττωμάτων. Εν τω μεταξύ, η GM επιδιώκει δεσμεύσεις από την LG για την αποζημίωση της».

Η General Motors αναφέρει στην ανακοίνωσή της ότι το συνολικό κόστος για την αποκατάσταση των ως άνω προβλημάτων εκτιμάται ότι θα ανέλθει στο 1 δις ευρώ.

Chevrolet Bolt - General Motors

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Chevrolet Bolt - General Motors
  • Chevrolet Bolt - General Motors
  • Chevrolt Bolt - General Motors
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ